Grafikkortets minne

Inte löst
Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  wolvesdancin 9 år, 4 månader sedan.
Skapare
wolvesdancin
Deltagare

Aktuell dator har OS Win 7 Ultimate 64-bits med Intel Core i5 och internminne (Physical memory) 31.95 GB. Mitt moderkort är Asus Sabertooth Z77. Det grafikkort som sitter i datorn är ett NVIDIA GeForce GTX 760. Min fråga är: hur kan det komma sig att fastän det aktuella grafikkortet har ett inbyggt minne på 2 GB, så utnyttjas enligt datorns systeminformation 0 GB av minnet i grafikkortet?

Ja, jag besöker regelbundet NVIDIAS hemsida med nedladdning av drivrutiner och programvara (satt på automatisk som även fungerar) och går jag in på Device Manager (som inte visar några fel) får jag om NVIDIA Geforce GTX 760 Properties under taben/fliken General svaret ”This device is working properly” och under Recources får jag om Memory Range sådan information som avgjort tycks ge vid handen att grafikminnet fungerar välartat. På frågan om det är först nu jag råkat ut för det här felet (?) med grafikminnet är svaret nej. Det har varit samma fel med tidigare grafikkort. Jag har antagit att det var fel på mitt förra grafikkort Gigabyte GT 630 DDR3 också med 2 GB grafikminne som enligt datorns systeminformation även med det kortet installerat var 0 GB.

Är svaret så enkelt som att jag har sådana inbyggda grafikresurser i min dator som automatiskt, utan nackdel, utnyttjas i stället för mitt grafikkorts internminne? Kan jag dock ändå utnyttja grafikkortsminnet och i så fall hur?

Testa att ladda hem och köra GPU-Z (http://www.techpowerup.com/gpuz/).

Under fliken Graphics Card finns fältet Memory Size som talar om hur mycket minne det finns på grafikkortet, och underfliken Sensors finns finns bland annat Memory Used som talar om hur mycket minne som används just nu.


wolvesdancin
Deltagare

    Tack, nu ser jag att grafikkortet och dess minne fungerar enligt mina förväntningar! 

    Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.