Hårddisk (USB) i RAW-format! Hur fixa?

Inte löst
Detta ämne innehåller 8 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 11 månader sedan.
Skapare
appcon
Deltagare

När jag startade maskinen så går det helt plötsligt att komma åt min 2TB USB-disk. Den har (innan jag började pilla) haft formatet RAW. Har dock efter försök med olika SW försökt göra det möjligt att formatera den & göra den tillgänglig. Tidigare data på disken skippar jag, vill bara kunna använda den igen.

Disken är en USB-disk Iomega på 2TB. Vilka trix finns för att fixa den igen?

Jag antar att det har ramlat bort ett ”inte” i den första meningen, så att du menar att det inte går att komma åt hårddisken?

Det finns däremot inget filsystem som heter RAW, men vi försöker lösa problemet ändå. Vilken version av Windows är det du använder?

 


appcon
Deltagare

    Jag har WIn10Pro.

    Det finns kanske hopp! Jag  läste i senaste PC-nr om en app Partition Wizard 9. Jag laddade ner den & installerade, pluggade in min USB-disk & jubel uppstod. Jag kunde se filer på disken & framför allt de flera 100-dratals scannade dia-bilderna som jag saknar. Backade ur programmet & kollade igen & vips så anges den som ”BAD” disk igen.

    Jag behöver dessa scannade filer …..


    appcon
    Deltagare

      Igen! Stängde av allt & startade på nytt, och plötsligt såg jag filerna igen (det är en viktig gammal backup som gått ”förlorad”). Det är en NTFS men när jag för andra gången försökte tilldela en ”drive letter” så dök disken upp igen som ”Bad Disk”. Den lever uppenbarligen ett eget liv.

      Vad händer om man börjar labba med en ny MBR? Då försvinner väl allt som trots allt verkar finnas där, lr?

      Det låter oroväckande mycket som att hårddisken håller på att krascha fullständigt, och att så pass mycket av hårddisken redan har kraschat att Windows knapp kan hantera den längre. Då spelar det ingen roll om du försöker formatera den eller pyssla med partitionerna, sektorer på magnetskivorna fungerar helt enkelt inte längre.

      Om du får den att dyka upp i Utforskaren kan du försöka att högerklicka på enheten och välja Egenskaper, gå in under fliken Verktyg och välj Felkontroll. Det verktyget kan eventuellt lyckas genomsöka hårddisken och markera de dåliga sektorerna so att Windows undviker att använda dem, vilket förhoppningsvis kan ge dig tid att kopiera en del av filerna på hårddisken innan den kraschar fullständigt.


      appcon
      Deltagare

        ”Egenskaper, gå in under fliken Verktyg och välj Felkontroll.”

        Svaret blir: ”Diskkontrollen kunde inte utföras eftersom disken inte är formaterad ännu.”

        Med MiniTool har jag försökt ”Move/Resize Partition” verkar nästan funka men ger mig I/O-error error Code: 3 , Disk I/O error.

        Bifoga filer:

        Det enda du kan göra är att fortsätta att försöka och så snabbt du kan kopiera filer de korta stunder som du får chansen. Troligtvis kommer du inom en snar framtid att aldrig kunna komma in på hårddisken igen.


        bgjo
        Deltagare

          Har varit ute för ett liknande problem. I detta fallet var det lödningen till kabelanslutningen på USB-enheten som hade lossnat.

          Har du möjlighet att plocka ut hårddisken och montera den i ett annat USB-kabinett eller direkt i din dator och prova?

          Har du tur så kan det vara så även i ditt fall.

          Det kan vara glapp i USB-sladden, har du möjlighet att testa med en annan?

          Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.