Hemgrupp

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 10 månader sedan.
Skapare
Christer Karlsson
Medlem

Kan inte skapa eller ansluta till en hemgrupp. Finns ingen sådan fås som felmeddelande. Datorn hittar dock den andra datorn inom nätverket. Jag har Windows 8.1 och den andra datorn har windows 7.

Det spelar ingen roll på vilken dator jag skapar en hemgrupp så blir det samma felmeddelande.

Jag kan se en del av den andra dator som User och delade skrivar rutiner mm.

bägge datorerna är anslutna med nätverkskabel.

Tacksam för hjälp!

Det kan vara så att du har råkat skapa två stycken hemgrupper på samma nätverk (en för varje dator) vilket kan leda till en del underliga effekter.

Det första jag skulle testa är att använda datorn med Windows 8.1 och söka efter Hemgrupp (det också att komma dit via Kontrollpanelen / Nätverk och Internet / Hemgrupp). Längst ner finns alternativet Starta felsökaren för hemgrupper. Testa att köra den, och se om Windows på egen hand hittar några fel.

I Windows 8.1 kan du även söka efter och starta Hemgruppsinställningar. Där visas om datorn du sitter vid är ansluten till en hemgrupp, och i så fall information om den befintliga hemgruppen inklusive lösenord.

Om Windows 8.1-datorn är ansluten till en hemgrupp och Hemgruppsinställningar visar lösenordet, byt till Windows 7-datorn och ge den instruktioner att lämna hemgruppen den datorn är med i (om den är med i en), och anslut den därefter till hemgruppen med lösenordet som visas på Windows 8.1-datorn.


barnen
Medlem

    Hej Ove

    PC-tidningen support

    Tack för dit mail,nu skriver jag till dig.

    Det är så att jag inte kan så mycket om datorer,men tycker det är roligt.

    Satt och letade i datorn,och hittade något som jag tycker verkar lite konstigt.

    kan det vara( istar webssearches.com)

    Det står följande:WISE CUSTOM CallA 33.dll och ett långt numer 

    ACF5FE1B377240688B872D2A6EFDOA5.TMP

    Vågade inte göra något,men fick en känsla av att det kunde vara detta program.

    Tack för all hjälp

    Arne

    Om man bara tycker det är kul med datorer, är mycket vunnet. Det kan mycket väl vara webssearches.com som ställer till det, och det bör tas bort så snart som möjligt.

    Börja med att gå in under Kontrollpanelen och välj Avinstallera program. I programfönstret som dyker upp tittar du efter ett program som heter något med Websearches (det kan till exempel heta Websearcher Uninstaller eller något liknande). Avinstallera det.

    Du behöver även plocka bort det från din webbläsare. Om du använder Internet Explorer trycker du på Alt-tangenten, går in i Verktyg-menyn och väljer Hantera tillägg. Längst upp till vänster i fönstret som dyker upp finns en ruta med tilläggstyper. Klicka på en av dem så ska det visas en rad olika tillägg till höger som rutan för tilläggstyper. Titta igenom listan, och om du ser att det står Websearches, markera den och klicka antingen på Ta bort-knappen längst ner till höger i programfönstret, eller – om det inte finns någon Ta bort-knapp – klicka på Inaktivera-knappen.

    Om Websearches dyker upp som första sida när du startar webbläsaren behöver du även ändra startsida. Börja med att surfa till den sida du vill ha som startsida, klicka sedan på Alt-tangenten, går in i Verktyg-menyn och välj Internetalternativ. Under fliken Allmänt kan du nu klicka på knappen Använd aktuell. Klicka därefter på OK.

    Nu har du plockat bort det mesta av Websearches, men jag skulle rekommendera att du installerar programmet Malwarebytes’ Anti-Malware och kör det programmet för att undersöka om det finns några spår kvar.

    Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.