HJÄLP! Hur ominstallerar jag datorn utan skiva? (windows 7 , Dell Latitude E6410)

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 11 månader sedan.
Skapare
Malin Blomgren
Medlem

Finns det någon vänlig och pedagopgisk själ som vill förklara för mig hur jag ska göra för att ominstallera/formatera (?) min dator? Jag har virus och en massa annat skräp som jag vill bli av med snarast möjligt, så jag har flyttat över allt viktigt till extern hårddisk och har spenderat de senaste timmarna på Dells supportsidor framför helt värdelösa guider som avbryts efter halva texten och hjälplänkar som ”inte kan visas för tillfället”. 

Jag är inget it-snille, men om det finns nån som kan säga hur jag ska gå till väga för att rensa bort precis allt som inte ingår i windows 7-paketet , så vore jag oerhört tacksam.

Om du surfar till följande hemsida hos Microsoft får du först fylla i ditt serienummer och välja Windows-språk, och kan sedan ladda hem en ISO-fil med den version av Windows 7 du behöver:

http://www.microsoft.com/en-us/software-recovery

 

ISO-filer bränner du antingen till en DVD eller skapar ett bootbart USB-minne, och det finns även instruktioner för detta och en länk till Microsofts programvara som utför detta på ovanstående adress.

 

Det finns även mängder med tips på hur man återställer och nyinstallerar datorer från olika tillverkare på den här adressen:

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/wiki/windows_7-system/how-to-what-are-my-options-for-obtaining-windows-7/528163c1-0b2e-4ad2-a26d-7112851d1dc2

 

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.