Hjälpen mot utpressningsvirus

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 6 månader sedan.
Skapare
bo twengström
Deltagare

Ni har beskrivit hur man får hjälp mot utpressningsvirus genom att aktivera reglerad mappåtkomst i Windows 10. Jag har alla uppdateringar men  inte ”Reglerad mappåtkomst” i Windows Defender Säkerhetscenter.

Sök efter och starta Windows Defender Säkerhetscenter. Klicka på Skydd mot virus & hot. Öppna Alternativ för Windows Defender Antivirus och se till att Regelbunden sökning är aktiverad. Klicka på Inställningar för skydd mot virus & hot. En bit ner på sidan kan du aktivera reglerad mappåtkomst och lägga till extra mappar som ska skyddas.

Observera att det här fungerar fint med Windows säkerhetsprogram, om du använder andra tredjepartstillverkade program kan det eventuellt inte gå att starta funktionen (eftersom säkerhetsprogram sällan samarbetar speciellt bra utan snarast konkurrerar med varandra).


bo twengström
Deltagare

    Jag har en Dell. Då följer McAfee obligatoriskt med. Så det är tydligen bara att ge upp hoppet om att få ”reglerad mappåtkomst”.

    Till att börja med tycker jag att du ska kasta ut McAfee och byta mot något annat, då det programmet är riktigt eländigt. Det kanske inte ger tillgång till reglerad mappåtkomst att byta säkerhetsprogram, men du kommer att ha ett effektivare skydd.

    Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.