Hur slippa inloggning i Windows10?

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 1 månad sedan.
Skapare
user-532485
Åskådare

Endast jag använder min dator i hemmet- varje gång jag öppnar måste jag logga in med ett lösenord.. Enligt ett annat svar på Forum, så kan man ta bort inloggningen om man har ett ”lokalt konto”. Hur vet man vilken typ av konto man har?  Om mitt konto är kopplat till Windows, varför är det så? När hände det? Det har jag aldrig bett om.

Det stämmer att det bara fungerar om man har ett lokalt konto. Du tar reda på vilken typ av användarkonto du har genom att går till Inställningar / Konton / Din information. Om du använder ditt Microsoft-konto har du till exempel alternativet Hantera mitt Microsoft-konto och Logga in med ett lokalt konto i stället. Om du har ett lokalt konto har du andra alternativ än dessa. Personligen rekommenderar jag villkorslöst att använda ett Microsoft-konto och inte ett lokalt konto eftersom det förstnämnda erbjuder både bättre säkerhet och bättre funktionalitet. Om du tycker att det är trassligt att behöva logga in med lösenordet till ditt Microsoft-konto (vilket jag har all förståelse för, bra lösenord är trassliga), testa att gå till Inställningar / Konton / Inloggningsalternativ. Där finns det andra och enklare sätt att logga in på ditt Microsoft-konto.

 

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.