Inaktuella kontoinställningar

Inte löst
Detta ämne innehåller 11 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 8 månader sedan.
Skapare
tvgunnar819246
Deltagare

Avser Windows 10 med senaste uppdateringen.

Jag har ett gammalt hotmailkonto som får en liten varningstriangel med utropsteckken i och meddelandet ”kontoinställningarna är inaktuella”. Om jag går in på ”åtgärda kontot” kan jag byta lösenord, men det hjälper ju inte. Jag skulle vilja ha tips på var jag kan läsa på om inloggning/konton/lösenord. Jag får ju inget besked om vad som är fel med kontot (vilket f ö är det konto som är stommen i mina affärer med Microsoft), så jag törs inte ta bort kontot. Så undrar jag om man på något sätt kan läsa av sina lösenord och gärna slippa dom helt. Efter senaste uppdateringen av Windows dyker det upp två användare vid inloggning varav bara det ena har ett bekant lösenord.

Till att börja med, och bara för att ha det sagt – börja flytta din mailhantering till en annan adress, till exempel Outlook.com eller gmail, då Hotmail är en extremt gammal tjänst som i vissa avseenden håller på att fasas ut. Då är det bättre att börja nu innan det blir panik än att vänta tills den klappar ihop helt. Det stämmer att Hotmail dirigerar om till Outlook.com så tekniken är bra, det är just omvägen via Hotmail som är bra om det går att utesluta.
Det ställe där det finns överlägset mest information är om du surfar till https://support.microsoft.com/sv-se och söker på Hotmail.

Använder du ett e-postprogram (och i så fall vilket) eller använder du en webbläsare för att surfa till tjänsten?


tvgunnar819246
Deltagare

    Jaha då kommer ju nästa fråga:Hur styr jag om mejlhanteringen till Outlook eller Gmail? och den här länken det hänvisas till, den förklarar ju ingenting. Jag har bytt lösenord 5 ggr förra veckan, inte hjälpte det! Och hur vet jag vilket program jag använder när jag klickar på epost i W10? Går det att få lite mer konkret hjälp på något sätt? Kan man ringa någon?

    Nu kommer det kanske att framstå som att jag svarar på andra saker än du har frågat, men jag hoppas att du hänger med. 🙂

    ”Och hur vet jag vilket program jag använder när jag klickar på epost i W10?” Det är det enklaste att svara på – det är en mycket primitiv app som heter just E-post, vilket kan kännas ganska förvirrande. Möjligen är det så att den har uppdaterats och kräver lite högre säkerhet än tidigare.

    Testa att starta E-post-appen, klicka på kugghjulet nere till vänster, klicka på Hantera konton uppe till höger i menyn som dyker upp. Där visas ditt e-postkonto, men hur ser ikonen ut? Om du tittar på min infogade bil, ser den ut som ikonen som är inringar med rött, eller som den som är inringar med blått?

     

    När det gäller support för Windows 10 får du utan tvekan bäst hjälp direkt från Microsoft, och det är gratis. Sök efter och starta appen Kontakta support och följ anvisningarna så kommer du i kontakt med deras support genom att följa guiden.


    tvgunnar819246
    Deltagare

      Nu blev det en ordningsfråga också: Hur ser jag en bifogad bild?

      Hoppsan, till att börja med underlättar det om jag kommer ihåg att infoga den…


      tvgunnar819246
      Deltagare

        Det är bara kuvert, som vid Google och Yahoo i din bild.

        Ajdå, det var verkligen inte goda nyheter. Det betyder att du använder en teknik som introducerades i slutet på 80-talet som laddar hem meddelanden till datorn och raderar dem på servern (vilket betyder att det inte existrerar någon form av säkerhet om det händer din dator något).

         

        Testa att lägga till ett nytt konto i E-post (Kugghjulet / Hantera konton) och klicka på Lägg till konto. Använd samma inloggning och lösenord som du brukar använda, men skapa kontot med det översta alternativet som heter Outlook.com med undertexten Outlook.com, Live.com, Hotmail, MSN.

        Lyckas det kontot hämta några meddelanden?


        tvgunnar819246
        Deltagare

          När jag gör så, får jag veta att det redan finns ett konto med den inloggningen, vilken är samma som inloggningen till hotmailkontot. det kanske är det som är problemet? Jag har alltså tre konton i E-postappen: ett Gmail, ett Hotmail och ett Outlook

          Det är inget problem som sådant att ta tre stycken konton i E-postappen, däremot känner den tydligen av och ogillar att två konton i appen har samma inloggning. Det är dessutom inte någon bra idé att radera det gamla kontot för att testa med den nya typen av konto (även om det nya kontot i sig är mycket bättre och modernare) eftersom det riskerar att radera alla dina meddelanden.

          Kan du logga in på ditt Hotmail-konto via webben?


          tvgunnar819246
          Deltagare

            Om jag går in på Hotmail.com så kommer jag direkt till Outlook mottagna mejl. det verkar väl OK? Tittar jag på anslutna konton i outlook så finns bara mitt Gmailkonto där. Kan jag inte bara ta bort Hotmailadressen från E-postappen i W10?

            Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.