Inga högtalare efter uppdatering Windows 10

Inte löst
Detta ämne innehåller 11 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 månader sedan.
Skapare
dellrock
Åskådare

Efter en Windowsuppdatering så slutade mina högtalare att fungera. Jag har Realtek Audio som jag nu letar efter. Vid tidigare uppdateringar har jag bara behövt klicka på Realtek, i högtalarinställningarna, för att få tillbaka dem. Men nu är Realtek Audio helt väck. De finns inte längre som klickalternativ! Varför håller Windows på med dessa barnsliga tilltag? Jag har kollat lite olika förslag när jag letet på nätet. Klicka här eller klicka där skriver man. Men de klickalternativen finns inte på min dator. Hur får jag tillbaka mitt ljud?

Om du söker efter och startar Enhetshanteraren, finns ljud kortet med i den listan och har den i så fall någon liten kul eller röd markering?

Har du dubbelkollat så att det inte har kommit några nya drivrutiner för ljudkortet?


dellrock
Åskådare

  Så enkelt var det! Tack för tipset!

  Men nu har jag råkat ut för samma sak med Libre Office. Det enda alternativ som visas är Word, som jag slutade använda för evigheter sedan. Jag har letat efter drivrutin, men kan inte hitta var jag uppdaterar LO?

  Testa att installera den senaste versionen av LibreOffice, den hittar du här.


  dellrock
  Åskådare

   Funkade utmärket! Tack för tips!

   Men inte nog med det. Efter Windowsuppdateringen så startar inte min external hard drive med datorn. Varje gång får kan dra ut den och ansluta den igen för att den ska starta. Går det att fixa på ngt sätt?

   Gäller det oavsett vilken USB-port den sitter i?

   Du skulle också kunna surfa till datortillverkarens hemsida och se om det har kommit några uppdateringar för exempelvis USB-enheter.


   dellrock
   Åskådare

    Nu börjar det bli komplicerat… Vi lämnar Hard Driven tillsvidare. Angående högtalarna som jag fått igång. Jag har en subwofer till basen och den brukar jag bara behöva skruva upp cirka 15% för att få en bra basvolym. Men nu måste jag skruva upp den till Max för att få åtminstone lite basljud? Dessutom startar de inbyggda högtalarna i pc:n samtidigt med Realtek-högtalarna. Jag skulle gärna vilja bli av med pc-högtalarna?

    Du har säkert redan varit där, men gå in under Inställningar / System / Ljud, där finns det en rad olika inställningar inklusive länkar till mer avancerade inställningar. Det ser dock olika ut beroende på vilket ljudkort datorn har, vilka enheter som är anslutna och vilka program som är startade, så jag kan tyvärr bara rekommendera att du experimenterar och ser vad som händer. Mitt Realtek-ljudkort har dessutom en extra högtalare i Meddelandefältet, och när jag högerklickar på den kan jag ändra ännu fler alternativ.

    Ytterligare ett alternativ som du kan undersöka är att installera appen Eartrumpet (en artikel om appen finns i Fördelszonen) som ger ännu fler möjligheter att pyssla med ljudinställningar än Windows inbyggda verktyg.


    dellrock
    Åskådare

     Tack för alla tips! Men inget funkar för mig.
     En vänlig person påpekade att det där högtalarproblemet hade jag haft tidigare. Som tur var hade jag skrivit upp lösningen, då. Jag hade inte tryckt in högtalaranslutningen tillräckligt hårt i datorn, så pc-högtalarna kopplade inte ur. Men det problemet finns inte nu. Anslutningen sitter som den ska. Jag skulle tro att datorns bas/diskant inställningar förts över till de externa högtalarna. Det är därför jag inte får fram någon bas. De små högtalarna i datorn låter ju bara diskant, liksom de externa just nu. Har Windows någon funktion, typ equalizer, där man kan justera inställningarna?

     Det finns mängder av ljudinställningar om man klickar runt en del. Testa att söka efter om starta Ljud, sedan klickar du på Ljud på Kontrollpanelen till höger i fönstret som öppnas. Då dyker det upp en dialogruta där du exempelvis markerar de högtalare du använder, klickar på Egenskaper och går sedan in under fliken Förbättringar. Där kan du bland annat aktivera en equalizer med väldigt detaljerade inställningar, både fördefinierade eller fixa egna genom att klicka på -knappen.


     dellrock
     Åskådare

      Precis vad jag hade för mig också. Men några ”Förbättringar” hittar jag inte. Egenskaper ger: Allmänt, Nivåer, Avancerat och Spatialljud. Ytterligare ”Egenskaper” återfinns under Allmänt. Dessa är Allmänt, Drivrutin, Information och Händelser. Något annat sätt att hitta ”Förbättringar”?

      Det är tydligen så att Windows anpassar vilka inställningar som finns beroende på vilken enhet man använder. För mig finns det på min vanliga enhet, medan andra erbjuder helt andra alternativ och möjligheter.

      Om du vill skulle du kunna testa att installera ett tredjepartsprogram för ändamålet. Jag har visserligen inte testat Equalizer APO så jag vågar inte garantera hur bra det egentligen är, men jag har läst mycket positivt om det.

      Bifoga filer:

      Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet