Ingen ljudenhet installerad W10

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 9 månader sedan.
Skapare
biake
Deltagare

Efter installation (ej uppdatering) från 7 till 10 har jag inget ljud. Jag har ikonen nere till höger med ett kryss. Enhetshanteraren anger 4xNvidia High Definition Audio (alltså fyra rader) och i kontrollpanelen under Uppspelning anges ”det finns inga ljudenheter instalerade”. Jag tror att jag inaktiverat vid något tillfälle. Hur aktiverar jag, eller installerar jag ljudenheten i W10 ?

Om du använder datorns inbyggda ljudkort så borde Windows hitta det. Däremot kanske det inte dyker upp i Enhetshanteraren under Ljud-, video- och spelenheter alterantivt Ljudinspelningar och ljuduppspelningar utan som en okänd enheter. I så fall har Windows hittat enheten men har inga drivrutiner för den och akn därmed inte använda den. Finns det några okända enheter i Enhetshanteraren?

Om det inte hjälper att installera alla uppdateringar som dyker upp i Windows Update kan du behöva leta efter drivturiner på egen hand och då behöver du veta vilket ljudkort det är du har. Det brukar gå att få reda på om du har namnet på datortillverkaren och modellnumret på datorn.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.