Inget ljud i Win 10

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 9 månader sedan.
Skapare
erikglindstrom
Deltagare

Efter uppgradering från Win 8 till Win 10 försvann ljudet i min HP Compaq 6530b Notebok PC.

Får ej support på HP’s hemsida då garantin gått ut på Laptopen.

Hur får jag tillbaks ljudet?

Anger ytterligare info 2016-07-13

För jag muspekaren över ljudsymbolen nere till höger på skärmen (vid klockan) får jag meddelande: ”Det finns ingen enhet för ljuduppspelning installerad”.

 

Jag börjar med ett par motfrågor, så får vi se vad som dyker upp.
1. Om du tittar i meddelandefältet (bredvid klockan längst ner till höger på skärmen), finns det någon liten högtalare där? Om det finns, högerklicka på den och välj Volymkontrollen. Syns det några enheter där, och har de i så fall någon volym (dvs att reglaget inte är nere i botten)? Om du spelar upp ett ljud, visas den någon färgar ljudmätare på någon av de synliga enheterna?

2. Om du säker efter och startar Enhetshanteraren, finns det i så fall något ljudkort i den listan och finns det i så fall någon liten gul eller röd markering på ljudkortet?

Sedan finns det några saker du kan testa och kontrollera.
3. När du befinner dig i Enhetshanteraren, dubbelklicka på ljudkortet och gå in under fliken Drivrutin. Klicka på knappen Uppdatera drivrutin… och välj att söka automatiskt.

4. Testa att använda volymkontrollknapparna på tangentbordet för att kontrollera att volymen inte är neddragen till noll.

5. Eftersom datorn är så pass gammal, testa att ladda hem de drivrutiner som du skulle ha laddat hem till datorn när du hade Windows 7 på den, och installera dem i kompatibilitetsläge.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.