Inloggning

Inte löst
Detta ämne innehåller 9 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 5 månader sedan.
Skapare
hviktor
Medlem

Hej!

 Min sambo har på något vis råkat göra sig till administratör på min dator och hon vet inte hur hon har gjort och jag kan inte lura ut hur jag ska ändra?

Det är lite olika beroende på vilken version av Windows ni använder, men enkelt uttryckt väljer du att administrera användarkonton (I Windows 7 och Windows 10 söker du efter och startar Användarkonton) och väljer Hantera ett annat konto.


hviktor
Medlem

    Jag borde ha sagt att jag har Windows 10.

    Jag har följt den rekommenderade sökvägen men där är det stopp och vad jag än gör så händer inget

    Jag är lite osäker på problematiken.
    Det måste finnas minst ett användarkonto som har administratörsstatus, och det är därför du inte kan ändra kontotypen på bilden – kontot du är inloggad med är ett administratörskonto och inget annat användarkonto på datorn har den statusen. För att kunna ändra statusen på det kontot du är inloggad med måste du först ändra status på ett annat användarkonto från standard till administratör, därefter logga in med det kontot och ändra status för det kontot du är inloggad med på bilden.

    Om din sambo har gjort sig till administratör och du är inloggad med kontot, verkar även ditt konto ha ändrats från administratör till standard, annars hade det funnits två administratörskonton på datorn och då hade det gått att ändra.


    hviktor
    Medlem

      Hur gör man för att få ett nytt användarkonto?

       Det finns fler konton på den här datorn men alla har samma användarnamn och det kan jag inte ändra eftersom det är hon som är administratör.  Jah kan logga in med hennes uppgifter, men det verkar låst på alla håll.  Måste man göra en s k fabrikare (fabriksinställning)?  Eller finns det något annat sätt att börja om på?

       

      Se till att vara inloggad med samma konto som när du tog bilden i inlägg #2. Där söker du efter och startar Användarkonton, och när fönstret dyker upp klickar du på Hantera ett annat konto. Där kan du redigera de konton som redan finns på datorn genom att klicka på kontonamnet. Om du vill lägga till nya konton klickar du på Lägg till en ny användare i Datorinställningar, vilket öppnar just kontohanteringen i Datorinställningar.


      hviktor
      Medlem

        Inget av detta fungerar, i Användarkonton finns bar ett 0 min bild med sambons namn och annat.  Hantera ett annat konto ger samma resultat.

         Datorinställningar ger heller ingenting, Lägg till ny användare finns inte bland valen.

         Jag har hållit på med datorer i mer än 30 år och att installera Windows 10 var ett av de dummaste saker jag gjort, för det är så mycket som inte fungerar som det borde.

        Det där låter mycket besynnerligt. Det kan inte vara så att sambon har råkat döpa om det bentliga kontot så att det i själva verket är samma konto som tidigare fast med nytt namn?


        hviktor
        Medlem

          Varken jag eller hon vet hur hon har gjort….  Jag får använda hennes inloggningsuppgifter för att komma igång, sen kan jag använda mina egna.

          Jag föreslår att du använder funktionen Kontakta support som finns inbyggd i Windows 10 för att komma i kontakt med deras support. De kan säkert reda ut vad som har hänt och lösa problemet.

          Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.