Installation av Windows 10

Inte löst
Detta ämne innehåller 6 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 10 månader sedan.
Skapare
vtom
Deltagare

Jag har försökt att intstallera Windows 10 i Asus lap top Aspire E17 med intel I3 processor 1,9GHz, 3MB cashe. 64bit.

Nedladdningen av programvaran från Microsoft tar c:a en timme, och installationen startar därefter, men går mycket långsamt, senaste försöket gav 99% installerat efter dryga 8 timmar. Tacksam för tips som kan hjälpa mig.

Det är utan tvekan mycket längre installationstid än vad det borde vara (nedladdningstiden borde vara irrelevant eftersom det mer handlar om uppkoppling och sådana saker än själva datorn). Den stora frågan är dock vad som händer sedan. Vad hände efter 99 procent?


vtom
Deltagare

    Jag hade inte tålamod att vänta längre eftersom klockan närmade sig midnatt,

    så jag stängde av datorn.

    Jag skulle rekommendera att du försöker igen och helt enkelt låter den hålla på tills den antingen är färdig eller kommer med någon form av meddelande (felmeddelande, en uppmaning att du ska göra någopt et cetera).

    Jag hoppas verkligen att det fanns en avbryta-knapp som du använde när du stängde av datorn, så att du inte bara stängde av datorn mitt i installationen.


    vtom
    Deltagare

      Tack för dina tips.

      Avbryta eller esc. bakåt fungerade inte det kändes som om datorn låst sig så jag

      använde avstängningsknappen på datorn, vilket kanske inte var så bra.

      Jag gör ett nytt försök att installera och denna gång får datorn hålla på tills imorgon om så behövs.

       


      vtom
      Deltagare

        Denna gång väntade jag c:a 10 timmar (vid midnatt ) och installationen hade kommit till 99%, jag lät datorn stå på under natten och kunde i morse konstatera att installationen lyckades. Det lönar sig alltså att vänta även om det tar mycket lång tid.

        Det brukar kunna vara så med Windows, det är inte ovanligt att saker och ting ordnar sig bara man har tålamod att vänta. Jag vet, jag brukar få leta rätt på ”tålamodsplåster” för att undvika att hitta på saker för fort. 🙂

        Skönt att allting ordnade sig trots den brutala brutala avstängningen, och jag hoppas att du kommer att trivas med Windows 10. Om det dyker upp något du undrar över så tveka inte att dyka in här på forumet.

        Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.