Irriterande mapp vid start

Inte löst
Detta ämne innehåller 4 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  vernerulrik 7 år, 4 månader sedan.
Skapare
vernerulrik
Deltagare

 

Vid start av Windows 10 får jag upp ett fönster:

 

Filnamnsvarning

 

En fil eller mapp på den här datorn med namnet ”C:Program” orsakar eventuellt problem för vissa program. Detta kan åtgärdas genom att byta namn till ”C:Program1”. Vill du byta namn på den nu?

 

Sedan går det inte att byta namn vid försök eftersom ”Mappen används”. Konstigt eftersom mappen är tom.

 

Hur får jag bort mappen?

 

Testa att ladda hem och köra Ccleander och se om det hjälper. Annars kan du starta datorn i felsäkert läge och försöka att döpa om mappen.

https://support.microsoft.com/sv-se/help/12376/windows-10-start-your-pc-in-safe-mode


vernerulrik
Deltagare

    Fungerade inte.

    Jag har laddat ner IObit Unlocker. Mappen ”Program” är tom men ”används av processer nedan”, och det är mängder av processer. Vågar jag låta IObit Unlocker göra sitt jobb, om den nu kan göra något? 

    Konstigt är också att det krävs administratörsbehörighet av mig när jag redan är administratör. Vad är detta? Jag förstår dessutom inte hur den här mappen kommit på plats, den fanns inte där från början.

    Mappen kommer troligtvis från installationen av något tredjepartsprogram. Problemet är att den har samma namn som en mapp som operativsystemet kan anta vara en systemmapp, och det är säkert därför som den används av processer. Alternativ att mappen innehåller dolda filer som faktiskt används. Har du kontrollerat så att mappen faktiskt är tom och inte innehåller några dolda filer?


    vernerulrik
    Deltagare

      När jag startade datorn nu på eftermiddagen hände det som jag väntat på. Det gick plötsligt att döpa om mappen Program till Program 1. Problemet löst, alltså:)

      Tackar för hjälpen!

      Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.