Kan inte logga in i windows 10

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 år, 9 månader sedan.
Skapare
gert-anders978688
Åskådare

Hej

Fick problem med Windows inloggning i samband med att datorn uppgraderade sej. Troligtvis har inte uppgraderingen fullföljts då datorn stängde av sej själv och efter omstart säger datorn att användarnamn och lösenord är fel vilket det inte är.

Hur går man tillväga för att lösa detta?

Den vanligaste anledningen brukar vara att man ofrivilligt faktiskt skriver fel lösenord om man missar att exempelvis Caps Lock eller Num Lock är aktiverat, att någon av tangenterna glappar och såna saker.

Om det inte är så i det här fallet, använd en annan dator för att logga in på ditt Microsoft-konto och ändra lösenord. För jag antar att du använder Microsoft-kontot för inloggning och inte bara använder ett lokalt konto?


gert-anders978688
Åskådare

    Jo jag använder lokalt konto och Caps lock är inte på

    Eftersom du använder ett lokalt användarkonto går det inte att återställa lösenordet utan du behöver återställa datorn om du inte på förhand har skapat det som kallas för en återställningsdisk. Den måste du dock ha skapat innan problemet uppstod.


    gert-anders978688
    Åskådare

      Ja jag får installera om windows tyvärr men tack för informationen.

       

      Du kan ju testa att kontakta Microsofts support med problemet, eftersom det är i samband med en uppdatering så kanske det går att plocka bort uppdateringen och försöka komma in igen. Du har inte möjlighet att testa med ett annat tangentbord ifall det du har är trasigt och skickar fel tecken när du skriver? Osannolikt fel, men datorer kan vara ganska osannolika ibland.

      Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.