Konstigt meddelande

Inte löst
Detta ämne innehåller 10 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  Erland Paulsson 8 år, 9 månader sedan.
Skapare
Erland Paulsson
Medlem

Jag har en hemsida, redigerad från en XP-dator. Allt har fungerat perfekt sedan 2007, men helt plötsligt får jag ett meddelande när jag skall uppdatera hemsidan. Det lyder:

”Encountered a sharing violation while accessing C:etc…..”

Hoppas någon vet vad det beror på.

Vad är det för fil som försöker användas, dvs det som står efter C:? Och vad är det för program du använder för att redigera hemsidan?

Programmet jag använder kallas ”Site Studio” från ”Sitoo Web”. Filen som kommer upp är C:sitestudiositeanslagstavla.html…….men den ändras hela tiden när jag gör ett nytt försök.

Jag har varit i kontakt med Sitoo Webs support, men där får jag meddelandet att support för Site Studio har upphört.

Anledningen till att meddelandet dyker upp är att programmet försöker spara ändringar i en fil som redan används av något annat program eller av opertivsystemet. Eftersom det inte går att bearbeta en fil som redan bearbetas dyker meddelandet upp, så det enda sättet att lösa problemet är att försöka ta reda på vad det är som redan använder filen du försöker spara.

Samtidigt skulle jag faktiskt rekommendera att du börjar se dig om efter en annan lösning, inte bara på grund av dessa problem utan för att du använder Site Studio där supporten har upphört med ett operativsystem där supporten har upphört. Det kan vara dags att gå vidare och uppdatera, kanske inte till det senaste och modernaste, men i varje fall något som fortfarande uppdateras. Börja med att fråga Sitoo Webs vad de rekommenderar i stället för Site Studio, det kan finnas något som fungerar jättebra där det kanske till och med är möjlgit att importera din befintliga webbplats.

Problemet är löst.

Det låter bra. Vad var det som trasslade?

Förmodligen var det antivirusprogrammet som blockerade överföringarna. Nu funkar det utmärkt.

Skönt att det löste sig, tummen upp för det.

Jag har fått ett annat problem också. Kanske ni kan hitta en lösning för att få bort bifogade meddelande.

Hoppas på ett positivt svar. Erland

 

Det ser ut som att Chrome tycker att du håller på att besöka en skum webbplats och försöker skydda dig mot eventuella dumheter. Vad händer om du försöker besöka samma webbplats med en annan webbläsare, och är det en webbplats du är helt säker på att du kan lita på?

Jag besöker bara säkra webbplatser. Men meddelantet försvann när jag använder Firefox.

Tack för hjälpen! Erland

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.