Köra virtuellt program i Win10

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 10 månader sedan.
Skapare
george holmgren
Deltagare

Jag kör i min PC med win7 professional programmet Virtuella Datorer för att kunna läsa och använda ett ”gammalt” utmärkt program (Windiares). Går detta att göra i uppgraderat till Win 10? eller måste jag köpa Win 10 separat i en annan version än basic?

med vänlig hälsning

George Holmgren:)

Tyvärr känner jag inte till programmet Windiares så där kan jag inte svara på hur det fungerar tillsammans med Windows 10, det finns en möjlighet att det kan fungera antingen direkt operativsystemet eller via kompatibilitetsläget (eftersom Microsoft har förbättrat de funktionerna sedan Windows 7 och Windows 8.1), men det är som sagt en ren spekulation.

Om du med Virtuella Datorer syftar på Microsofts egna Virtual PC vågar jag inte lova att det fungerar, främst eftersom Microsofts egna systemspecifikationer säger att det enbart fungerar med Windows 7 och inget annat. Jag tror med andra ord inte att det spelar någon roll vilken version av Windows 10 du använder. (En liten notering i kanten – om du använder Windows 7 Professional kommer du att få Windows 10 Pro när du uppgraderar, så du får redan den mest omfattande versionen.
De som kör Windows 7 Starter, Home Basic och Home Premium får Windows 10 Home, medan de som kör Windows 7 Professional eller Ultimate får Windows 10 Pro.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.