Mapp-listning

Löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 3 månader sedan.
Skapare
kalgus
Deltagare

Har en HP-PC med Windows 10 Pro. Jag undrar om det finns någon funktion i Windows som kan lista en mapps innehåll på en behändigt sätt, både undermappar och filer. Har inte sett detta på tidigare versioner.

Frågan har varit på tal tidigare där det t.ex. fanns en metod att få ut detta på ett Excelblad. Bättre om det finns en inbyggd metod!

Det är en funktion som extremt få efterfrågar, jag misstänker att det är därför som det inte finns något smidigt sätt att göra det på. Det finns visserligen ett sätt som kan kallas för inbyggt – starta kommandotolken, gå till mappen vars innehåll du vill lista, skriv kommandot dir > print.txt och tryck på Enter-tangenten. Det skapar en fil som heter print.txt med mappens innehåll.

Det finns även ett program som heter Directory List & Print där gratisversionen ska klara av en hel del. Jag har inte testat det själv så jag vågar inte lämna några garantier, men om du har lust och mod kan du ju titta på det på programmets webbplats.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.