Min C-disk i WIN10 är nästan full

Inte löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 2 år, 9 månader sedan.
Skapare
Bellet205
Åskådare

Min C-disk i Win10 är nästan full och jag försöker flytta över mappar till min D-disk.

Jag har redan flyttat över mapparna Bilder, Musik, Dokument till D-disken.

Jag har en mapp som heter Användare i C-disken, är det möjligt att flytta över hela den mappen till D-disken utan att få problem?

När jag kollar på egenskaper i Användarmappen har jag 54 GB i mappen, men jag har kollat alla mappar i Användarmappen och där har jag endast några få MB. Finns det dolda filer i Användarmappen?

Jag skulle verkligen inte rekommendera att flytta den mappen. Det är inte omöjligt, men jag avråder verkligen från att göra det.

Den troligaste anledningen till att du inte verkar se alla filer är, som du är inne på, att det finns dolda filer. Om du startar Utforskaren, går in på C-enheten,väljer fliken Visa längst upp i utforskaren markerar Dolda filer så kommer även systemfiler och andra filer (som ofta är dolda av en anledning, till exempel att det handlar om viktiga systemfiler) att visas.

En annan sak du kan testa är att starta Diskrensning, välja C-enheten, när programmet startar klickar du på Rensa systemfiler och väljer C-enheten igen. Där kan du förhoppningsvis hitta mycket att städa bort inklusive gamla Windows-installationer. Du kan även testa Disk Space Explorer för att hitta stora filer.

I fördelszonen har vi dessutom ett flertal program som kan hjälpa dig att städa på hårddisken, bland annat Glary Utilities, BleachBit, Toolwiz Care med flera.


Bellet205
Åskådare

    Tack för info.

    Jag skall inte flytta på mappen Användare utan försöka hitta andra lösningar.

    Jag har kört rekommenderade program och jag upptäckte att jag har för många appar-program installerade på min C-disk. Jag har avinstallerat några program men jag tycker det är svårt att veta vilka program som jag skall avinstallera utan att få problem.

    En annan fundering som jag har är att byta till en större SSD-disk på min stationära dator med WIN10 men jag vet inte om jag klarar den uppgiften. Jag har idag en SSD på 250GB och skulle gärna vilja ha en SSD på 500 GB.

    Finns det någon bra information om att byta till en större hårddisk i PC Tidningen. Jag tycker det är svårt att hitta i PC Tidningens Forum eller artiklar i PC Tidningen. När jag söker får jag ofta svaret att det inte finns något lämpligt.

     

    Vi har en artikel visserligen inte är den nyaste kniven i lådan, men principen är fortfarande densamma. Flera tillverkare av SSD-enheter, bland annat SAmsung, är så sympatiska att de skickar med program för att klona en befintlig enhet till den nyinköpta SSD:n, vilket brukar göra arbetet mycket enklare.

    I artikeln visar vi både hur man byter hårddisken rent fysiskt i datorn och hur man klonar, men det är ju inte hugget i sten – du kan ju använda ett annat program är det vi föreslår, förslagsvis tillverkarens om de skickar med ett sådant.

     

    När det gäller att avinstallera program och appar så är det absolut säkraste att använda det som är inbyggt i Windows. Det är verkligen inte det effektivaste men det är tveklöst det säkraste om du känner dig tveksam.


    Bellet205
    Åskådare

      Warning: strpos(): Empty needle in /home/forge/forum.pctidningen.se/public/content/plugins/amazon-s3-and-cloudfront/classes/as3cf-plugin-compatibility.php on line 906

      Jag återkommer till min fråga för drygt ett år sedan. Jag har klarat av att hålla igång min C-disk och gjort alla rensningar jag kan, alla återställning punkter är också raderade. Jag har kollat på C:\Users och där finns tre filer med mitt namn, två av dessa filer är på 3,18GB och den andra är på 28,7 GB. Är det möjligt att flytta dessa filer till D disken, det skulle rädda mig för tillfället med 31,88 GB mindre Cdisk?

      Bifoga filer:

      Det är omöjligt att svara på utan att veta vad det är för filer, och det är inte ens säkert att ens det hjälper. Tumregeln är att filer som ligger mappen för användarkonton ska man vara extremt försiktig med.


      Bellet205
      Åskådare

        Jag återkommer till min fulla C-disk. Är det möjligt att ta bort Temporära installationsfiler för Windows utan att det blir problem? Jag har hittat 7,09 GB och det skulle vara bra om jag kunde radera dess.

        Om du kör de sedvanliga städningsprogrammen och de tycker att de kan tas bort, då är det bara att städa bort dem. Om du däremot fortfarande använder din 250-gigs SSD kan det vara hög tid att byta för du lär bara få mer och mer problem, inte minst om du har planer på att uppgradera till Windows 11 i höst.

        Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.