Musklick i Windows 8

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av Support PC-tidningen Support PC-tidningen 10 år, 7 månader sedan.
Skapare
rullebšr
Deltagare

I Windows XP kunde jag enkelt ställa in så att jag bara enkelklickade för att öppna mappar och program. Jag avskyr dubbelklickandet. Men i min nya dator med Windows 8 har jag inte lyckats hitta något sätt att ändra det. Är det någon som vet om det går, och i så fall hur?

Nu har jag löst problemet. Jag gick in i kontrollpanelen ”utseende och anpassning”, och där fanns en rubrik ”mappalternativ” med underrubrik ”ange enkel eller dubbelklick för att öppna”.

Hur konfigurerar jag musinställningarna i Kontrollpanelen?

Du kan ändra följande musinställningar i Kontrollpanelen i Windows:

  • Knappar: Ställ in din mus för vänster- eller högerhänt användning (standarden är högerhänt), ändra och testa dubbelklickshastighet och aktivera eller invaktivera Klicklås, vilket gör att du kan markera eller dra utan att hålla ned musknappen.
  • Pekare: Anpassa din pekarikon och inställningssystemscheman.
  • Pekaralternativ: Ändra pekarhastighet och precision, flytta automatiskt pekaren till standardknappen i dialogrutan och ställ in synlighetsalternativen.
  • Hjul: Ställa in lodräta och vågräta rullningsalternativ.
  • Maskinvara: Visa en lista på anslutna enheter och granska dess egenskaper och arbetsstatus.
  • Aktiviteter: Ändra och testa dubbelklickshastighet och aktivera eller inaktivera Klicklås, vilket gör att du kan markera eller dra utan att hålla ned musknappen.
  • Enhetsinställningar: Aktivera/inaktivera inställningar för andra pekdon och ikoner i systemfältet.

Konfigurera musinställningar

  1. I vyn Små ikoner eller Stora ikoner, klickar du på Mus.
  2. I dialogrutan Egenskaper ändrar du dina inställningar och klickar sedan på OK.
Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.