Operativsystemet krasch

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 1 dag, 15 timmar sedan.
Skapare
chbengt
Åskådare

Jag satt och spelade ett tungt spel som låste grafiken. Det går inte att göra någonting med datorn. Ibland kan man få igång aktivitetshanteraren, men denna gång gick ingenting. Jag nödstoppade då datorn genom att hålla ner strömbrytaren och datorn stänger då ner. När jag sen ska starta hittas inget operativsystem. Jag tänker då först på ett fysiskt fel. Hårddisken är bara några veckor gammal, så jag byter plats på den och en gammal disk, byter även kablarna. Ingen förändring. Stoppar in windowsinstallationen och där ligger den fullt synlig. Ominstallerar hela windows på nytt och allting funkar som det ska.

Vad hände tror ni? En samtidig uppdatering som gått fel i och med spelet som låste grafiken eller vad?

Det är tyvärr omöjligt att svara på, man hade behövt ”gräva” mer medan den var kraschad. Normalt ska inte ett system kunna krascha så fullständigt på grund av belastning, men likväl var det precis vad som händer. Det kan ha varit att en uppdatering gick fullständigt fel på grund av sättet som datorn stängdes av som du är inne på. Det kan också ha varit en ren tillfällighet, eller så var systemet så tungt belastat att det var överhettning som fick datorn att låsa sig.

Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet