Öppna två fönster

Inte löst
Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 3 månader sedan.
Skapare
olof-33
Medlem

Jag vill kunna ha två fönster öppna samtidigt på skärmen i W 8. Hur gör man?


wolvesdancin
Deltagare

    Windows 8 är egentligen inte ett, utan två olika system. Har du en vanlig dator kan du använda systemet Skrivbords-läget precis som vanligt medan det nya systemet kallat Startskärmen passar bättre när du har en surfplatta eller en dator med pekskärm.

    Att Windows 8 är två system märks också tydligt när det gäller din fråga om – och i så fall hur – du kan jobba med flera fönster?
    Om du kör Windows 8 i ­Skrivbords-läge kan du visa många fönster i valfria storlekar precis som i tidigare Windows-versioner. Den nya Start­skärmen bygger däremot på att varje app körs i fullskärmsläge.

    Det finns dock ett undantag, och det är att du kan ”docka” en app till skärmens kanter. Det betyder att du alltid kan ha exempelvis din kalender eller mejllåda framme – oavsett vilken app du arbetar med. Docka genom att gå till Startskärmen och öppna appen. Ta tag med musen i överkanten och dra den mot mitten. När appen har förminskats drar du den till vänster eller höger kant och släpper den. Den fäster då mot kanten. Klicka sedan på det tomma utrymmet och öppna valfri app.

    I det stora fönstret kan du placera både appar och Skrivbordet. Det enda som inte går att lägga där är Startskärmen, som alltid visas i helskärm.

    För att stänga en app tar du tag i överkanten och drar den hela vägen ned.

    Om du jobbar i Startskärmsläge är Snap det nyaste sättet att dela utrymme på skrivbordet i Windows 8. Som inte att förväxla med Windows 7:s skrivbord-snap. Med Windows 8: s Snap kan du visa två moderna appar, eller en modern app och skrivbordet, på skärmen samtidigt.

    Denna funktion visades ursprungligen upp i Windows 8, men är betydligt bättre i Windows 8.1 tack vare nya storleksalternativ.

    När du har flera moderna helskärmsappar öppna, peka helt enkelt med musen på det nedre högra hörnet av skärmen, där startknappen är – men klicka inte! Därefter drar du markören uppåt tills en sidebar öppnas som visar alla dina för tillfället öppna program.

    Klicka på den du vill ha och dra ut den ur denna sidebar. Windows 8.1 kommer göra plats för appen på huvuddelen av skärmen; bara släpp musmarkören och och avvakta medan appen låses på plats på skärmen, bredvid den app du redan har öppen. (Windows 8 och 8.1 behandlar hela skrivbordet som en enda app.)

     

    På en tillräckligt stor bildskärm, kan du även se tre program på en gång med hjälp av Snap. 

    olof-33, menar du i skrivbordsläge eller på Start-skärmen?

    Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.