Optimera enheter

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 11 månader sedan.
Skapare
perxyz10
Deltagare

Jag har en dator med Windows 10 som har en SSD kopplad via USB. När jag tittar i ”Optimera enheter” under Verktyg i Egenskaper på disken listar den mina diskar. C: är markerad som SSD, D: Hårddisk, e: Hårddisk. C: och D: är rätt men E: är en SSD. Nu undrar jag vad som händer när jag optimerar E:. Defragmenteras den som en hårddisk eller en SSD.

Eftersom den står registrerad som en hårddisk kommer den troligtvis också att behandlas som en hårddisk i fråga om optimeringar och så vidare. Det ska dock tilläggas att det är extremt vanligt att externa SSD registreras som hårddisk och att både SSD:n och Windows är oskyldiga – det beror på chassit, eller närmare bestämt styrkortet som kan sägas sitta ”mellan” SSD:n och USB-anslutningen. Det är nästan ingen tillverkare av sådana chassin som gör skillnad på hårddisk och SSD, de tar genvägen att helt enkelt kalla allting för hårddisk.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.