överföra ljudkassettband till datorn

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 10 år sedan.
Skapare
Anonym

Kan någon tala om för mig hur jag ska göra för att spela över musik från kassett till datorn och sedan vidare till Windows Media Play:s bibliotek.
Hur alla knappar ska användas och hur man ställer in alla förberedelser.
Saknar en manual för Soundsaver MC.
Audacity finns inlaggd på datorn.

Tacksam för svar
Ulf B

Hejsan Ulf.

Det finns aningen förenklat två sätt attt föra över ljud från kassettband. Det ena är att man ansluter en ljudkabel, vanligtvis en sladd med ett 3,5 mm telejack i bägge ändar av sladden, med den ena kontakten i sin bandspelares hörlursuttag och den andra till ljudingången på datorns ljudkort. När du sedan vill spela in väljer du rätt inspelningsport i ditt ljudprogram, klickar på inspelningsknappen följt av uppspelningsknappen på kassettbandspelaren. När inspelningen är klar stoppar du inspelningen/uppspelningen och kan spara din inspelade ljudfil på datorn. Sedan kan du redigera din ljudfil i ljudprogram som Audacity (till exempel putsa bort tysta passager före och efter det du ville spela in osv), men se till att göra det på en kopia av ljudfilen och inte originalet.

Det andra sättet är ungefär likadant, men då får du köpa ett tillbehör till datorn som är en sladd som ansluts till kassettbandspelarens hörlursuttag men till en USB-port på datorn. Där brukar det även medfölja enkla program som hanterar inspelningen. Även här kan du givetvis redigera i efterhand med ditt favoritljudprogram, exempelvis Audacity.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.