PCI-Styrenhet

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 8 månader sedan.
Skapare
brtest
Medlem

Har en dator HP7800 64.bit med Windows10. I enhetshanteraren ser jag att en drivrutin inte fungerar, den heter ”PCI-Styrenhet för enkel kommunikation”. Hur hittar man en fungerande drivrutin för datorn. Har testat allt jag har hittat men inget fungerar.

Det är inte det lättaste att reda ut, men vi ska se vad vi kan hitta tillsammans. Är det en stationär dator som heter Compaq Presario 7800?


brtest
Medlem

    Nej, det är en HP Compaq convertible Minitower dc7800p. Kör Windows 10 svensk.

    Tyvärr har de inte några drivrutiner på webbplatsen för Windows 10 (eller ens för Windows 8), så jag tittade bara närmare på det som eventuellt kan vara närmast – Windows 7 Pro 64-bit.

    http://h20564.www2.hp.com/hpsc/swd/public/readIndex?sp4ts.oid=3785040&swLangOid=8&swEnvOid=4059

    Att den just nämner ”för enkel kommunikation” borde minsta antalet möjliga problemkällor, det skulle kunna vara något så pass enkelt som någon av drivrutinerna för nätverkskortet men tyvärr framkommer det inte vad det är som vill kommunicera. Är det någonting på datorn som du tycker inte fungerar eller inte verkar fungera som det ska?


    brtest
    Medlem

      Allt verkar fungera. När jag fick windows10 så körde jag en uppdatering och behöll programmen och då var alla drivrutiner på plats. Sen ville jag göra en ren installation av windows10 och då kom problemmet. Problemmet är att jag inte vet vilken del som har en dålig drivrutin, allt verkar fungera.

      Det skulle med andra ord kunna vara så att en gammal drivrutin som fortfarande fungerade låg kvar vid uppgraderingen, men att Windows 10 inte har den drivrutinen inbyggd. I takt med att HP släpper upppdaterade drivrutiner och underhållsprogram lär det lösa sig automatiskt. Andra alterantiv är att du skapar en återsällningspunkt och testa att installera Windows 7-drivrutinerna en efter en och ser om det hjälper. Ytterligare ett annat och betydligt simplare alternativ är att inte göra ett dyft tills du upptäcker något som inte fungerar. Om du aldrig upptäcker det behöver du troligtvis inte funktionerna som drivrutinen lägger till, och om du upptäcker något som inte fungerar blir det en ledtråd vad vi ska leta efter.

      Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.