Pekdon-Musen låser sig

Inte löst
Detta ämne innehåller 4 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  wolvesdancin 9 år, 5 månader sedan.
Skapare
anjos3
Deltagare

När jag väcker PCn från viloläge händer det allt som oftast att musen har låst sig. Ända sättet att komma vidare är att göra omstart. Har en trådlös mus Logitech och Windows 7. Att trycka på connect på musen hjälper inte. Detta händer endast efter att datorn varit i viloläge.

Någon som har en förklaring?

 


wolvesdancin
Deltagare

    Tja, ifall du i det som på engelska heter Windows 7 ”Advanced Power Setting” har defaultinställningen ”USB Selective suspend setting”. Med den inställningen kan Windows 7 själv bestämma att koppla ur USB-utrustning som omväxlande används eller ”sover”. Du kan ändra default-inställningen genom att i den engelska versionen av Windows 7 navigera dig fram enligt följande ”karta”:

      Öppna

    1. Kontrollpanelen;
    2. Hardware and Sound;
    3. Power Options;
    4. Change Plan Settings (for any power plan);
    5. Change advanced power settings;
    6. USB-inställningarna ”USB selective suspend setting” ändras till Disabled/urkopplade.

    Men på omvägar har jag hört att en datoranvändare som råkade ut för samma fenomen som du löste problemet genom att byta mus. Underligt nog, berättar han, fungerade bytet till belåtenhet, trots att den mus han bytte till var i det närmaste identisk med den utbytta – samma fabrikat, samma modellnummer och liksom den andra musen alldeles ny.

    Andra saker man kan testa om inte Wolvesdancins förslag reder ut problemet är att ansluta USB-mottagaren i en annan USB-port, och att avinstallera drivrutiinerna och installera dem igen med den senaste versionen som laddats hem från Logietchs webbplats.

    Om det är en gammal dator som har uppdaterats till Windows 7, så kan det även vara så att själva hårdvaran har problem att vakna ur viloläget. Det var ett relativt vanligt problem en gång i tiden, och operativsystemet introducerade viloläge för hårdvara som inte var designad för att kunna hantera det. Men låt oss hoppas att så inte är fallet.


    anjos3
    Deltagare

      Tack för svaren. Har laddat ner en ny drivrutin men den får inte kontakt med musen. Måste nog investera i en ny mus. Min MX700 är nog över 10 år gammal


      wolvesdancin
      Deltagare

        För att hålla koll på att dina drivrutiner är uppdaterade och passar din kringutrustning och även datorn och dess interna delar, är det bra att ha ett program som gör det jobbet åt dig. Det finns ett bra gratisprogram som heter Driver Booster Free. Det är tillförlitligt! Testa det!!

        Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.