Problem med ikonerna på skrivbordet.

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 7 månader sedan.
Skapare
dellrock
Åskådare

Jag har problem med ikonerna på skrivbordet. Datorn är relativt ny och jag har inte upplevt detta på tidigare datorer. Jag har en 27 tums skärm och här ryms 40 ikoner prydligt uppradade i 4 rader med 10 ikoner i varje rad. Om jag lägger till en ny ikon så försvinner någon av de andra ikonerna.
Det finns bra med plats mellan ikonerna horisontellt, men också mycket plats mellan raderna lodrätt. Att flytta ikonerna på vanligt sätt fungerar inte. Då hoppar de automatiskt tillbaka till dess tidigare plats.
Jag antar att det är rutnätet som krånglar på något sätt. Jag skulle med lätthet få in ytterligare 40 ikoner på skrivbordet. Men hur?
Windows 10.

Har du provat att stänga av att ikonerna placeras i ett rutnät och att de inte ska sorteras? Blir det någon skillnad?


dellrock
Åskådare

    Skillnaden blir ett väldigt stökigt skrivbord eftersom det inte går att få ikonerna exakt i räta rader, som det blir med ett rutnät. Jag vill ha ikonerna i samma storlek som nu, men jag vill kunna placera in fler ikoner i de områden där det inte finns några ikoner nu. Lägger jag in en ikon ytterligare, t.ex. genom att spara en fil på skrivbordet, så försvinner någon av de andra ikonerna från skrivbordet. Jag antar att rutnätet måste ändras på något sätt, men jag vet inte hur eller var man gör det.

    Jag tror inte att det finns något praktiskt maximalt antal ikoner som kan på skrivbordet, jag tror att utrymmet tar slut innan man når någon annan form av begränsning. Om du går in i mappen som är skrivbordet, hur många ikoner finns det där? Om du inte använder onlineskrivbord finns den mappen på c:\användare\[ditt kontonamn]\Skrivbord.


    dellrock
    Åskådare

      Det finns 31 ikoner på ”Den här datorn” – ”Skrivbord”.
      Dessutom har jag en ikon för RAM/CPU som är placerad längst ner på skrivbordet.
      Det beror antagligen på att det är en liggande ikon i stället för en stående.
      En annan ikon på skrivbordet är för den bildläsare jag har. Det är en ganska stor ikon som har hamnat mellan två andra ikoner. Den överlappar de två ikonerna under, men jag kommer åt att klicka på dem i alla fall.
      Om man räknar med dessa två ikoner så ser man 42 ikoner på skrivbordet. Om det inte går att ändra så får jag väl göra lite fler mappar.

      Har du kontrollerat att du har de senaste drivrutinerna för ditt grafikkort? Och har du något program som påverkar skrivbordet på något sätt, när ikoner hamnar i olika lager brukar det sällan bero på Windows utan att något annat program försöker hitta på något med skrivbordet.

      Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.