Rörigt i Windows

Inte löst
Detta ämne innehåller 10 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 4 månader sedan.
Skapare
jaguzero928221
Åskådare

Varför sprider Windows och Microsoft ut sina saker överallt i olika mappar? Finns det inget program som kan samla ihop allting på ett ställe så man slapp oroa sig för att avinstallera nåt därifrån när man i verkligheten vill avinstallera annat?

Är det något speciellt du tänker på?


jaguzero928221
Åskådare

    Jag börjar få ont om utrymme på C desken och vill flytta över en hel del till min andra e desk men när jag öppnar dom flesta mappar så visar det sig att det ligger nån Window eller microsoft fil i mappen och då vågar jag inte flytta mappen till Edesken ifall Windows inte skulle fungera ifall den filen inte finns kvar på C desken. Därför undrar jag om man inte kan få dom samlade tillsamman?

     

    Att flytta placeringen av systemmappar är egentligen väldigt enkelt. Starta Utforskaren och klicka på Den här datorn i vänsterkolumnen. Högerklicka sedan på exempelvis Bilder i rutan till höger och välj Egenskaper, sedan går du in under Plats. Där kan du flytta den systemmappen till en annan plats. Det är dock två saker som jag verkligen vill rekommendera:

    1. Lagra på en intern enhet. Systemmappar är väldigt viktiga för operativsystemet och behöver alltid vara tillgängliga. Det går att flytta mappen till en extern usb-hårddisk och såna enheter, men operativsystemet mår bäst av att mapparna finns på en intern enhet.

    2. Lägg inte allting i samma mapp, det kan verka smidigt men förr eller senare kommer det att bli ett kaos. Det behöver inte vara mer avancerat än att följa hur operativsystemet har det som standard, dvs med en mapp för bilder, en för filmer, en för dokument et cetera, det blir lättast med tiden. Om du sedan väljer att lägga mapparna i exempelvis e:\minaprylar\bilder, e:\minaprylar\filmer, e:\minaprylar\dokument och så vidare så är det helt okej, men försök att hålla isär filerna en aning.

    Att lägga alla filer i samma mapp är som att flytta till en ny bostad och lägga allt man äger i en enda gigantisk ”kartong” som man döper till Diverse. Det blir svårt att hitta potatisskalaren i den röran när man kommer fram. 🙂


    jaguzero928221
    Åskådare

      Ingen chans att få windows och Microsoft i t.ex två mappar? En annan fråga på skrivbordet har vissa mappar fått två blå pilar i högra hörnet, vad kan det bero på?

      Hur menar du med Windows och Microsoft i två mappar? Windows har redan sin mapp (vanligtvis c:\WIndows) medan Microsoft har sina två mappar i c:\Program och c:\Program (x86) beroende på vilka program som avses.

      Skulle du kunna ta en skärmbild och lägga upp så att det går att se pilarna?


      jaguzero928221
      Åskådare

        Jo jag vet att dom har egna mappar men jag tycker jag hittar bl.a windows bland andra mappar också, hoppas du kan se pilarna mest på höger sida vid fotografier. Vad det gäller egenskaper på den andra frågan så finns det inget som heter plats, du har allmänt, säkerhet, information och tidigare versioner

        Om det är den blåa pilen i en liten rutan i nedre vänstra hörnet på ikonerna så visar det att den ikonen är en genväg till någon annan plats. Om det däremot är de två pilarna uppe till höger på ikonerna visar det att mapparna är komprimerade för att spara utrymme.

        Jag förstår inte riktigt hur du menar med att du hittar Windows bland andra mappar, skulle du kunna lägga upp en skärmbild som visar hur det ser ut?

        Angående att ändra plats så borde rutan som dyker upp se ut som på bilden. Gör den inte det hos dig?

        Bifoga filer:

        jaguzero928221
        Åskådare

          Så här ser det ut för det mesta


          jaguzero928221
          Åskådare

            Så här ser det ut för det mesta det verkar som om skärmbilden inte följer med

            Någonstans har du valt fel mapp, det du har framme är inte en systemmapp utan en vanlig filmapp. Fliken saknas för att filmappar inte behöver någon ändring i systemet för att kunna flyttas till en ny plats.

            Testa att starta Utforskaren, klicka på exempelvis Snabbåtkomst i kolumnen till vänster, och högerklicka sedan på mappen bilder i fönstret till höger. Då borde en ruta som den på bilden dyka upp, och eftersom det är en systemmapp finns fliken för plats.

            Bifoga filer:
            Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.