Säkerhetskopiering i Windows 10

Löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 4 månader sedan.
Skapare
ljungknut
Deltagare

Jag har problem med säkerhetskopiering med hjälp av Filhistorik i Windows 10. Jag har en mindre partition där jag vill säkerhetskopierea hela partitionen till en NAS. Till denna partition har jag ”flyttat” bibliotek såsom ”Mina Dokument”, ”Bilder”, ”Film”, ”Favoriter” mm.

Jag har sedan i Säkerhetskopieringen lagt till att jag vill ta backup av hela partitionen.

Problemet är att i katalogen ”Mina Dokument” så blir samtliga filer (oberoende av filtyp) säkerhetskopierad varje gång som säkerhetskopieringen utförs (dvs var 3’e timma), och detta oberoende av om jag har ändrat i filerna eller inte.

Jag har även upptäckt samma problem med min dotters dator, men här är det katalogen ”Bilder” som detta händer med. Jag har googlat lite om problemet och sett att några andra har upplevt samma problem men ingen verkat ha någon lösning.

Det beror på att säkerhetskopiering med Filhistorik inte riktigt fungerar som man är van att säkerhetskopieringsprogram fungerar. Till att börja med görs det inte inkrementella backuper i vanlig mening, utan det görs vad som snarast kan beskrivas som kompletta säkerhetskopieringar fast i flera lager/versioner. Det innebär dessutom att även oförändrade filer kopieras utan även alla filtyper, eftersom funktionen hela tiden bygger på och uppdaterar den kompletta filhistoriken.

En annan detalj du behöver tänka på om du vill använda funktionen för att kopiera till en NAS är att skapa en dedikerad mapp på NAS:en, mappa upp den som en enhet på din dator och, och det här är extremt viktigt, lyckas tala om för NAS:en att den mappen inte får överstiga en viss storlek. Säkerhetskopiering med filhistorik fungera nämligen så att säkerhetskopiorna/historiken behålls antingen till det behövs utrymme då den/de äldsta radera för att fylla på med den nya, eller en viss tid. Funktionen ignorerar med andra ord allting som har med utrymme att göra till destinationen är full. Om du inte kan specificera en storlek på mappen i NAS:en är det med andra ord bara en tidsfråga innan NAS:en är fylld till bristningsgränsen. Det enda som avgör hur lång tid det tar är hur mycket lagringsutrymme det finns på NAS:en.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.