Saknad startmeny i Windows 10

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 2 månader sedan.
Skapare
seddan
Deltagare

Hej, jag har köpt en helt ny stationär dator (Asus) med Windows 10 installerat. Efter kanske bara ett par veckors tid så slutade startmenyn att fungera. Varje gång jag klickar på windowsflaggan händer ingenting. Med andra ord, så kan jag inte få upp startmenyn och välja program och appar jag ska starta. Jag kan högerklicka på windowsflaggan och få ett menyval så att jag kan stänga av datorn korrekt.Men vad har hänt med menyn? Varför kan jag helt plötsligt inte klicka på den och få upp menyn?

Det låter som att det har inträffat någon form av systemfel i anslutning till användarkontot, eller att det är något autostartande program som sätter käppar i hjulet. Testa att starta datorn i felsäkert läge för att undersöka om Start-menyn dyker upp som den ska. Kommer du ihåg om du installerade något program eller någon ny hårdvara i anslutning till att menyn försvann?


seddan
Deltagare

    Hur startar jag W10 i felsäkert läge? Någon ny hårdvara har jag inte installerat alls på datorn. Jag har ju installerat nåt program i datorn, men om det började då minns jag inte. Det är dock i så fall samma program jag installerat i min gamla dator med W10 där startmenyn funkar utan problem.

    Du startar datorn genom att hålla ner Shift-tangenten när du klickar på av/på-knappen i Windows och väljer att starta om datorn. Då kommer det fram en ny systemmeny där det bland annat går att starta i felsäkert läge.

    Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.