SFC scanning

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 1 månad sedan.
Skapare
erajoma
Medlem

Hej

Jag har kört sfc scanning på min ASUS med windows 7 och får beskedet  att vissa filer inte gick att skadade filer hittades men kunde inte lagas (se bild). Vad kan jag göra för att fixa dessa filer?

Jag har försökt öppna loggen, men det går inte.


wolvesdancin
Deltagare

    Du behöver alltså reparera eller ersätta de skadade filerna. Du kan ju köra Windows Repair som du hittar på CD 3/2015 med iakttagande av guiden för hur du bör använda det programmet som du hittar i PCTidningen 3/2015. Du ska då använda dig av en liten justering av guiden. Observera att det är en miss i guiden på sid 48 moment 6, angående SchemaläggarenMoment 6 inleds med texten ”Håll ner Windows-tangenten i Windows 8 och tryck på R.” Där bör det stå ”Håll ner Windows-tangenten i Windows XP, Vista, 7 och 8 och tryck på R” eftersom den manövern fungerar även i de andra versionerna av Windows än enbart Windows 8.

    Eftersom jag inte känner till Windows Repair i detalj kan jag inte garantera att det programmet helt elegant repararerar dina skadade filer. Så jag behöver väl inte ge dig de eftertryckliga rådet att vara noggrann med att förbereda och genomföra Windows Repair med iakttagande av alla de försiktighetsmått som PCTidningens guide framhåller som nödvändiga för att kunna återställa din Windows 7 till dess tillstånd före genomförandet av försöket att använda Windows Repair. Plus en säkerhetskopia av alla dina datafiler – ibland kallade biblioteksfilerna. 


    wolvesdancin
    Deltagare

      P.S. Erajoma, om du kan ange exakt vilka filer som är skadade kan det tänkas finnas ett Microsoft Fixit-program som möjligtvis kan reparera dem utan att du behöver tillgripa det mer omfattande reparationsförsöket med Windows Repair. I så fall kan kanske PC-Tidningens Support föreslå dig något snabbare och enklare att försöka använda som reparationsverktyg.

      Det går att öppna loggfilen i programmet Anteckningar, då kan du se allt som står i loggfilen.

      När det gäller att fixa filerna som inte kan repareras så är det avhängt på vad det är för filer som har skadats. Om det är systemfiler är det som Wolvesdancin säger att Windows Repair borde kunna reda ut problemet. Om det handlar om filer för något specifikt program kan du testa att installera programmet igen och se om det inte lägger in hela filer igen. Om det handlar om privata filer, till exempel foton, textdokument och liknande, då är det inte säkert att det går att reparera dem. Det kan finnas reparationsprogram som kan restaurera hela eller delar av filer, men det smidigaste är att lägga tillbaka filerna från din senaste säkerhetskopia.

      Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.