SharePort+ win7-10

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 6 månader sedan.
Skapare
håkani
Deltagare

Vår nätskrivare är kopplad till Dlink router DIR-655 och fungerar med alla datorer i hemmet via SharePort+ från XP till W7-8 och även med en nyinstallerad-10,a. Utom min, som är en HP ProBook 450 som levererades med W7 alt. W8 men där W8 aldrig installerades. Under W7-tiden fick jag helatiden meddelandet vid försök att nå nätskrivaren att ”anslutningen kopplades inte från på riktigt sätt” och sen började den försöka igen och igen med samma resultat…

När jag uppgraderade till W10 började SharePort och skrivaren fungera och jag blev lycklig. Ett tag… För efter en win-update kunde jag inte få kontakt med skrivare och inget felmeddelande heller. Vid försök med att starta ShrePort som administratör gavs jag meddelandet att programmet inte ansågs säkert och inte kunde köras. Jag uppgavs kontakta administratören. Men jag är ju administratör över min egen dator!

Vid min egen analys kom jag fram till att en uppdatering från Microsoft KB3097617 som skett nyligen kan orsaka något som hindrar accessen. Efter avinstalleringen av den KB.n började SharePort och skrivaren att ansluta.

Vid köp av HPdatorn finns en massa förinstallerade program fån HP som handlar om security mm.

Det var en lång problematik men jag hoppas få hjälp med följande frågor:

-Vad kan ha orsakat problemet under min Win-7 period?

-Varför fungerade Win-10 med nätskrivaren före KB3097617?

-År det ”farligt” att avinstallera KB3097617?

-Hur ställer man in windows update att godkänna uppdateringar innan de installeras?

-Är det något elementärt med HP Probook 450 som ställer till problem?

-Är HP,s förinstallerade program relevanta nu när jag uppgraderat till Win-10?

/Håkan behöver hjälp

Vi ska se om vi inte kan räta ut några av frågetecknen.
* Det är mycket svårt att svara på, och det enda jag kan säga utan att ha suttit vid datorn och experimenterat är att någonting har varit galet i kommunikationen mellan dator och skrivare. Om det handlar som någon felinställning i datorn, i skrivaren eller i routern som styr nätverket ska jag låta vara osagt, men någonstans har det inte varit helt rätt.
* När det handlar om den aktuella uppdateringen så är det en så kallad kumulativ uppdatering som blanda annat innehåller fem stycken uppdateringar som har en sak gemensamt – alla är säkerhetsuppdateringar som täpper till potentiella säkerhetshål i operativsystemet. Det verkar som att någon eller några av dessa säkerhetsuppdateringar även har stramat upp säkerhetsinställningarna på ett sätt som gör att HP:s program inte kan kommunicera på det sätt som den vill. Jag skulle däremot inte rekommendera att du plockar bort säkerhetsuppdateringarna, eftersom det skulle öppna upp systemet för potentiella hot igen.
* Det går inte att ställa in Windows Update att godkänna uppdateringar då de anses godkända i och med att de läggs ut på Windows Update.
* Jag tror inte att det är något speciellt med HP Probook 450, i så fall har de flesta HP-prylar jag har arbetet med varit speciella. Det är nog helt enkelt programvarorna som sätter krokben.
* Det är svårt att svara på om programvarorna är relevanta efter uppgraderingen, men utan att ha testat saken skulle de kunna ställa till med tassel (därmed inte sagt att de faktiskt gör det). Om programmen inte har uppdaterats kanske de inte är tillfredsställande kompatibla med Windows 10, de kanske utför uppgifter som Windows 10 klarar bättre själv, eller så är programmen relevanta men behöver installeras i dedikerade Windows 10-versioner. Nu vet jag inte vilka HP-program det är du har på datorn, men det jag skulle göra är att surfa till HP:s webbplats och leta reda på din dator, för att kontrollera om det har kommit Windows-versioner av program, drivrutiner och annat.
Jag skulle även göra samma sak för skrivaren.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.