Skadad System Font, tror jag.

Löst
Detta ämne innehåller 8 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av Airborne Frog Airborne Frog 8 år, 6 månader sedan.
Skapare Airborne Frog
Airborne Frog
Deltagare

Efter att ha städat datorn från malware, hände något med, vad jag gissar på är, en systemfont (se screen shot). Jag har en back up av font mappen och jag har tittat, jämnfört och kunnat kryssa av alla (tror jag) fonter som var installerade från början…. så vad missar jag, eller rättare sagt, vilken font saknas och var hittar jag den? Det är ”lite” jobbigt när varje tangent på pektangentbordet är en rektangel……….

Tackar på förhand…………

 

PS

Får ett felmeddelande ”The file in the Lägg till bild field was unable to be uploaded.” när jag klickar på ”Bifoga Fil”, så ledsen om screendumpen saknas

Vilken version av Windows är det du använder?

Är det rektangeltecken precis överallt oavsett var du skriver, eller är det bara i något specifikt program?

Airborne Frog
Airborne Frog
Deltagare

    Windows 8.1

    Det är inte det jag skriver som blir rektanglar, utan det är, t ex. på START ”fönstret”, tecknen/iconen för ”energialternativ” och ”sök” etc som blivit rektanglar. Lika ser det ut när jag trycker ner CTRL+ALT+DEL –  då är rektanglar istället för tecken/icon för ”avbryt”, ”hjälpmedel” och ”Stäng av” och på pektangentbordet är det när jag trycker på ALT (tror jag, den är oxo rektangel nu) som alla tangenter symboler (förutom ”TABB” ”&123” och ”CTRL”) är rektanglar. Ledsen att jag inte kan förklara det bättre än så…..

    Sök efter och starta en inställning som heter Teckensnittsinställningar. Där finns det en knapp som heter Återställ standardinställningar för teckensnitt. Testa att klicka på den för att seom det hjälper.

    Airborne Frog
    Airborne Frog
    Deltagare

      Nix, hjälpte dessvärre inte…..

      Jag skulle ju helst vilja slippa, men det återstår väl bara att ominstallera windows 8.1 (Jag har inga planer på att uppgradera till W10 på den här datorn – jag gillar 8.1, skönt att slippa startmenyn 🙂 ) och börja om från början………… [Dirty words]

       

      Innan du gör en ominstallation kan du ju testa att starta datorn från Windows 8-skivan och välja att reparera den befintliga installationen och se om det hjälper. Detta fungerar dock bara om du har en Windows 8.1-skiva, det går tyvärr inte att reparera Windows 8.1 med en 8.0-skiva.

       

      Att uppgradera till Windows 10 är givetvis frivilligt, men jag kan komma med ett litet tips: det finns en väldigt enkel inställning som öppnar Start-menyn i fullskärmsläge. Jag saknade också Start-skärmen i Windows 8.1 till jag upptäckte den inställningen, och fullskärmsversionen av Start-menyn i Windows är enligt min personliga åsikt både trevligare och mer flexibel än Start-skärmen i Windows 8.1. 🙂 Men det är som sagt frivilligt.

      Airborne Frog
      Airborne Frog
      Deltagare

        Det följde inte med någon 8.1-skiva till datorn (lap top), den har inte ens en cd-/dvd spelare, men jag gissar att 8.1 finns på den dolda pationeringen på hårddisken som jag får göra reparationen ifrån(?).

        Eftersom jag har ett liv och inte sitter vid datorn 24/7 och surfar, facebookar, twittrar, instagrammar och allt annat folk gör nu för tiden <extra brett varg flin>, så klarar jag mig med att ha mina få installerade program på aktivitetsfältet (jag är dessutom en lat datoranvändare, ju mindre musrörelser och klickande dessdå bättre!! 🙂 ), så vad ska jag då med start menyn till?:):). Start skärmen skippar jag helt vid bootning, där har jag ju ändå bara några Windows appar/program som jag använder mindre ofta och den är ju bara ett klick bort när mindre ofta inträffar.

        Då kan du behöva kosultera manualen hur du utför en reparation, och skulle det inte lösa något går det ju alltid att använda Microsofts verktyg för att skapa ett bootbart USB-minne med en ISO av Windows 8.1, så går det att starta och reparera den vägen.

         

        Jag brukade använda Start-skärmen och nu Start-menyn när jag inte sitter vi dator. Då står den som en typ av pausskärm där jag bara behöver kasta en blick på skärmen för att se de senaste nyheterna, om det har kommit e-post och från vilka, om det är något på gång i kalendern, de senaste tweetsen och Facebook-uppdateringarna, och så vidare. I stället för att växla till alla programmen för att kolla sånt, har jag skaffat mig en överblick på max fem sekunder. Men alla använder vi våra datorer på olika sätt.

        Airborne Frog
        Airborne Frog
        Deltagare

          Okay, får konsultera boken (manualen) och se vad som gäller…. Och jag som, av lathet 🙂 , hade hoppats på att det bara skulle vara en font eller två som skulle behöva ominstalleras 🙂 .

          Tack för hjälpen

          Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.