Skapa återställningsenhet

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 6 månader sedan.
Skapare
vidarferm
Åskådare

Jag har skapat en återställningsenhet på min Windows 8.1-dator enligt beskrivningen i PC-tidningen nr 15 och det verkade fungera. Men när jag skulle hjälpa en vän som har en PC med Windows 10 fungerade det inte alls. Efter att ha klickat på ”Nästa” på skärmen med namnet ”Skapa en återställningsenhet” och filerna verkar hämtas (tar flera minuter), så kommer en ny skärm med rubriken ”Sätt in ett USB flashminne” och där det också står att det måste finnas minst 8 GB utrymme på enheten. (Detta trots att ett USB-minne på 64 GB redan satts in och kunnat verifieras via filhanteraren att det är inkopplat korrekt). Nedtill på skärmen finns två knappar: ”Nästa” och ”Avbryt”. ”Nästa”-knappen är dock grå och går inte att aktivera. Om man i detta läge tar ur minnet och sätter in det igen, så startar allt om igen, där datorn verkar hämta filerna och man kommer så småningom tillbaka till den skärm där man uppmanas att sätta in ett USB   flashminne och där ”Nästa”-knappen är grå och inte går att aktivera. Samma sak händer även om man startar om det hela utan USB-minnet inkopplat och sätter in det först när man får uppmaningen på skärmen med rubriken ”Sätt in ett USB-flashminne”. Har även formatterat om USB-minnet till flera olika filformat (bla det format som C-disken med Windows har) eftersom jag trodde att det var fel filformat på minnet, men utan resultat.

Vad kan det vara för fel?

Här är en tråd där det både lämnas tekniska förslag samt att det slutligen handlar om att minnet som användes var för litet. (http://answers.microsoft.com/sv-se/windows/forum/windows_10-update/skapa-%c3%a5terst%c3%a4llningsenhet-usb-minnet/05a0ccd7-e569-43ac-a48a-0bd2b9fe12f9)

Nu vet jag inte hur mycket du har på datorn som behöver inkluderas på återställningsenheten, men om du har väldigt många eller stora bilder/filmer och liknande filer kanske ditt minne inte räcker. Men de tekniska lösningarna kanske kan lösa problemet?

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.