Skrivskyddat

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 9 månader sedan.
Skapare
kristina
Medlem

Min PC har en D-disk med Vista samt mina filer. Jag köpte ytterligare en disk (SSD 128 GB) som heter C: och installerade 7 på den och kör på 7, och så långt OK. När jag ska öppna något dokument på D-disken där Vista ligger (tex word-dok) så har jag inte skrivrättigheter, utan måste spara på t.ex. skrivbordet och editera där. Sedan kan jag lägga filen på D-disken igen. Samma procedur nästa gång. Hur ska jag bära mig åt för att få skrivrättigheter på D-disken?

Det skulle kunna bero på att ditt huvudsakliga operativsystem, Windows 7 i det här fallet, känner igen att det finns ett till operativsystem i dator och att det ställer till det med filrättigheterna för filer som ligger på samma hårddisk som det andra operativsystemet.

Om du inte har planer på att använda Vista mer skulle jag rekommendera, oavsett om det löser just det här specifika problemet eller ej, rekommendera att du sparar alla filer av värde som ligger på extrahårddisken (Vista-hårddisken) och formaterar den så att du får en ”ren” extrahårddisk som du kan använda som lagringsdisk.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.