Slippa inloggning i Windows 10.

Löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 7 månader sedan.
Skapare
HuskvarnaBo
Deltagare

Jag är ensam användare av min stationära dator med Win 10. Vill därför slippa att skriva in ett lösenord varje gång jag startar daton. Ert tips i PC tidningen nr 13 är det man gör för att slippa ange lösenord. Men… nu till problemet: På fliken användare skall man ta bort bocken vid ”Användarnamn och lösenord måste anges…” där har aldrig varit och är inte någon bock. Så det finns inget att avbocka. Har försökt att bocka i och ta bort bocken men inget hjälper. Hu skall man slippa lösenordet. Det finns kanske något i registret som går att ändra?

HuskvarnaBo

Använder du ett lokalt användarkonto eller ditt Microsoft-konto? Det kan du kontrollera genom att gå in under Inställningar och klicka på Konton följt av Din information.


HuskvarnaBo
Deltagare

    Hur ser jag det? (På Din information) Det står: ”Hantera mitt Microsoft-konto”. Men det är inte samma lösenord som till microsoft.com.

    Titta under Hantera mitt Microsoft-konto. Om det står Logga in med ett lokalt konto i stället så använder du ett ”onlinekonto”. Vad står det hos dig?


    HuskvarnaBo
    Deltagare

      Under: Hantera mitt Micro….-…. står det: ”Sluta logga in i alla Microsoft-appar automatoskt.”

      Det låter som att du använder Microsoft-kontot för inloggning. Jag tycker att du bör ha kvar sin säkra inloggning men lägger till en PIN-kod i stället så att du slipper skriva in ditt långa lösenord. Det gör du genom att söka efter och starta Konfigurera PIN-inloggning. Du kan också söka efter och starta Inloggningsalternativ och kontrollera så att inställningen Kräv inloggning står på Aldrig.


      HuskvarnaBo
      Deltagare

        Tack, det låter bra. Jag är nöjd så.

        Tummen upp.

        Ämnet ’Slippa inloggning i Windows 10.’ är stängt för nya svar.