sortering av foton

Inte löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 10 månader sedan.
Skapare
Christoka
Medlem

när programmet lägger in foton i mappar så hamnar de i bokstavsordning alt nummerordning. Jag skulle gärna vilja sortera dem på annat sätt och undrar om det finns någon funktion som gör detta möjligt?

Menar du när du tittar på bilderna i ett vanligt fönster i Utforskaren, eller använder du något program för att titta på bilderna?


Christoka
Medlem

    När jag tittar på dem i utforskaren. Jag har bilderna sorterade i mappar men skulle inom varje mapp vilja lägga dem i den ordning jag själv vill. Nu hamnar de o bokstavsordning och om jag vill ha dem i en annan ordning så måste jag döpa om bilderna.

    Det går att ordna lite annolunda, men för att kunna beskriva det rätt behöver jag veta vilken Windows du använder.


    Christoka
    Medlem

      Idag har jag Windows 7

      Gå in i mappen där du har bilder. Uppe till höger i Utforskaren-fönstret finns en text som säger Ordna efter: följt av en knapp. Om du klickar på den knappen visas olika sätt att ordna bilderna. Du kan även trycka på ALT-tangenten och gå in i menyn Visa. Här finns både Ordna efter, Sortera efter samt Gruppera efter, som var och en har en rad olika alternativ.


      Christoka
      Medlem

        Jag letar efter en friare sorteringsform där man drar bilderna till den ordning man vill utan att behöva ta hänsyn till vare sig namn, storlek eller tidpunkt när bilden togs. Detta alternativ hittar jag inte i ”Ordna efter”.

         

        Det som Windows erbjuder är olika former av automatiska sorteringar som baserar sig på olika kriteria. Om du vill ha en så fri sortering, eller manuell om man så vill, då tror jag att du får döpa om filer på egen hand. Jag känner tyvärr inte till något program som erbjuder det, tvärtom bara program som har ännu mer automatiska sorteringar.

        Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.