Spökdisk

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 2 månader sedan.
Skapare
user-325649
Åskådare

Spökdisk

I samband med att enhetsbeteckningen på mina externa diskar försvann inträffade ett annat märkligt problem. Ska först nämna att enhetsbeteckningarna lätt löstes genom att på in i diskhanteraren och lägga in enhetsbeteckningen igen.

Men det som senare inträffade var att en av diskarna, G:, ligger kvar i utforskaren trots att den är bortkopplad från datorn…

Jag har försökt få bort ”spöket” på olika sätt men inte lyckats. Vet inte om detta kan orsaka problem, men det är mycket irriterande och jag söker hjälp för att lösa gåtan.

Tacksam för hjälp.

/toel

Det behöver inte nödvändigtvis leda till problem så länge ingenting anropar G: men jag förstår att det är irriterande. Använde du säker borttagning när du plockade bort enheten (på villkor att det var en USB-enhet)?


user-325649
Åskådare

    Det gör jag alltid. Men jag löste problemet genom att ta bort enhet G: i Diskhantering. Det fanns varningar mot att göra det, men jag fick hjälp på ett forum att göra det på rätt sätt.

    Tack för hjälpen, PC-Tidningen.

    Då håller vi tummarna att det fungerar bra. Skönt att det ordnade sig.

    Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.