Stänga av lösenordet

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 månader, 3 veckor sedan.
Skapare
berntja
Deltagare

Med dagens mail från Pc-tidningen följde ett tips hur jag kan stänga lösenordet som skrivs då jag startar datorn.

Jag följde instruktionen. Litet kaos.    Nästa gång skulle jag ändå skriva mailadress och lösenord !!

Lösenordet godkändes inte. Slutade med att jag skulle få byta lösenord igen. Fick en kod på telefon.
Bytte lösen och har nu kommit in igen.

Vågar nu inte stänga av. Behöver experthjälp.    – Ska jag göra om tidningens förslag ”Netplwiz”? Ge upp och använda mitt nya lösenord varje gång – vilket jag är trött på.

Eftersom Windows ville att du skulle skriva in e-postadressen låter det som att du använder ett Microsoft-konto och inte ett lokalt användarkonto. Stämmer det?


berntja
Deltagare

    Det är nog Microsoft-konto.

    Det förklarar varför det inte fungerade, för som det står i nyhetsbrevet fungerar det bara på lokala konton och inte på Microsoft-konton.

    Om du tycker att det är stökigt att skriva in lösenordet (och en bra lösenord är trassligt), använd en PIN-kod för att logga in i stället. Då behåller du säkerheten, men det är mycket smidigare att bara skriva in fyra siffror. Om du vill testa så söker du efter och startar Inloggningsalternativ. Där finns en rad olika alternativ, men för att ordna en PIN-kod behöver du bara klicka på knappen Lägg till vid rubriken PIN.

    Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet