Start Menyn i Windows 10

Inte löst
Detta ämne innehåller 6 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  Cirkeline28912 8 år, 2 månader sedan.
Skapare
Cirkeline28912
Medlem

Hej. Jag har förlorat Start och Sökmenyn på ett (1) av mina konton på en stationär dator. Samma sak har skett på en annan av våra stationära datorer på annan plats.

Jag har flera konton på min dator och går jag in på dessa finns startmenyn kvar vilket väl indikerar att det inte är ”grund-Windows” det är fel på?

Jag får ett meddelande – en stor blå skylt med ” Allvarligt fel. Din startmeny fungerar inte. Vi försöker åtgärda detta nästa gång du loggar in  Logga ut nu”

Jag funderar på om detta kommer från Windows eller något annat program?

Det hjälper inte att logga ut och logga in igen. Det blir samma felmeddelande. Jag har låtit datorn stå på över natten och då här det hänt att startmenyn har kommit tillbaka. Jag har även fått tillbaka start-menyn vid några andra tillfällen utan att jag varit medveten att jag gjort något. Det verkar alltså som om något kan ”släppa” frysningen av startmenyn. Men att den kommer tillbaka är alltså bara temporärt.

Jag anänder Norton Security med Backup. Jag gör även lokala backuper med Nero Back It UP. För underhåll och rensning har jag Simplicity Tune it UP köpt från Nero.

Dessa programvaror har jag även på dator nummer 2 och det är nog de enda program som är gemensamma förutom DropBox.

Jag har läst en hel del inlägg på andra platser och ser där är det verkar vara ett omfattande arbeta att gå in och försöka renovera startmenyn. Och det finns där ingen förklaring till vad som är fel – vilket känns otillfredställande.

Ett enklare sätt för mig är nog då att konfigurera upp ett nytt konto men då med förhoppningen att inte samma problem uppstår där.

Någon som fått detta problem och har de programvaror jag angivit?

Det där är ett problem som brukar dyka upp när ett användarkonto av olika orsaker har gått sönder (i brist på bättre benämning) och händer nästan uteslutande på datorer som har uppgraderats till Windows från en gammal installation.
Det bästa, och tyvärr även stökigaste, sättet att lösa problemet är att göra en ny grundinstallation av Windows 10 så att allt är rent och fräsch och inte ett uppdaterat system. Ett annat alternativ som kan hjälpa är att skapa ett nytt användarkonto, men eftersom det fortfarande ligger på en gammal Windows-installation finns en risk att problemet dyker upp igen.
Du skulle kunna använda den inbyggda appen Kontakta support och höra med Microsoft om de har någon effektivare hjälp.

Tack.

Ja det verkar stökigt att uppgradera.  Och hur får man tag i en ren installation som ersätter uppgraderingen. Finns verkligen nyinstallationer att hämta gratis?

Som väl är har jag några halvfärdiga sidokonton som jag är får köra slut på först.

 

Det konstiga är att startmenyn kommer tillbaka ibland men då har jag (i två fall) inte kunnt använda Bank-id och alltså tvingats starta om – och då har jag ingen startmeny. Så riktigt glad är man aldrig vid Windowsdatorn.

Utan startmenyn har jag ju svårt att starta appen.  Finns det något sätt att starta appar utan statmenyn.

Att göra en ren installation är synnerligen enkelt, Microsoft har en utmärkt guide här inklusive länkar för hur du laddar hem de nädvändiga verktygen: https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10

Det stökiga är (som alltid) att säkerhetskopiera allting man inte vill riskera att förlora innan man sätter i gång.

Angående att starta appar utan Start-menyn är jag osäker på om det fungerar, men du skulle kunna testa att trycka på Windows+S för att få upp sökrutan och där söka efter appen. Tyvärr tror jag att sökrutan är en del av Start-menyn så det borde inte fungera, men tyvärr kan jag inte testa själv eftersom jag inte kan återskapa grundproblemet med Start-menyn.

Tack.

 

Gör inte det utan var glad att du har en startmeny. Det är jobbigt utan:)

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.