Svart skärm.

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 10 månader sedan.
Skapare
mogata2014
Medlem

Jag har en HP-dator med XP. När jag startar datorn så snurrar fläktarna och hårddisken men jag får ingen bild på skärmen det står ”no input signal, check videocable”. Jag har bytt kabel, jag har bytt grafikkort, och så fick jag rådet att ta bort batteriet till BIOS och sätta dit det igen. Ingenting har hjälpt. Skärmen fungerar och även hårddisken.

Det där låter som ett så allvarligt hårdvarufel att du troligtvis får ta datorn till en verkstad, men det kan eventuellt finnas en ledtråd ändå. När du startar datorn kan det vara så att datorn försöker kommunicera med vad som närmast kan beskrivas som morsekod – med ett antal pipande ljud. Piper datorn när du startar den, och exakt hur piper den (är det olika länga pip, hur många pip)?

Och om den gör det, exakt vilken HP-modell är det? Detta eftersom ”pipkoden” kan skilja mellan olika datortillverkare och -modeller.


mogata2014
Medlem

    Tack för svaret. Men tyvärr inga pipljud.

    Det skulle i och för sig kunna vara skärmen har gått sönder, så om du har möjlighet att testa den med en annan dator ansluten till samma port på skärmen som den nuvarande datorn vore det bra. Om skärmen är hel, kan jag tyvärr bara råda dig att gå till en verkstad.

    Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.