Svart skärm

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 11 månader sedan.
Skapare
ericsrsa
Medlem

När jag startar upp datorn förblir skärmen svart (får ingen signal). Händer inte varje gång. Om jag stänger av datorn och startar på nytt så fungerar det. Felet har uppstått troligen efter någon uppdatering. Kör Windows 8

Kan du avgöra (till exempel genom att lyssna på hårddisken, eller på den optiska enheten om det finns en skiva i den) om datorn startar men skärmen är svart, eller om hela datorn vägrar starta?

Det första du bör göra är att gå till datortillverkarens webbplats och se om det finns någon uppgradering till datorn BIOS. Om du har fler än en videoutgång på datorn, testa att flytta skärmsladden till den andra videoporten och se om det blir någon skillnad. Kontrollera också att videosladden sitter fast ordentligt både i skärmen och grafikkortet så att det inte inte handlar om glappkontakt.

De enda gångerna jag har råkat ut för att datorn startat men skärmen varit svart börjat fungera efter omstart, det har varit precis innan skärmen gått sönder. Om du har en gammal skärm kan det vara anledningen, men låt oss hoppas att det inte är det.


ericsrsa
Medlem

    Jag har gjort kontrollerna tidigare utom BIOS och det finns ingen uppdatering.

    Datorn startar och jag kan se att den arbetar men skärmen förblir svart, Det enda som jag kan se är muspekaren som följer när jag rör på musen.

    Aha, du kommer så långt så att den borde visa Windows, jag fick uppfattningen att skärmen var helt svart.

    Du skrev att ”Felet har uppstått troligen efter någon uppdatering”, har du uppdaterat operativsystemet (till exempel från Windows 7 till Windows 8, eller till Windows 8.1), eller är det bara en generell uppfattning?

    En del har rapporterat att om man kör en gammal version av Avast kan det resultera i en svart skärm. Då räcker det att avinstallera den befintliga versionen av Avast och ladda hem/installera den senaste versionen så ska det ordna problemet.

    Om du nyligen har uppgraderat till Windows 8.1 och har ett grafikkort från Nvidia, kontrollera att du har rätt grafikdrivrutiner eftersom de har olika för Windows 8 och Windows 8.1.

    Om det är någon uppdatering av systemet som har gått galet, då kan du testa att reparera Windows genom att starta datorn från skivan med operativsystemet.


    absolut74
    Åskådare

      Jag har en nyköpt laptop (HP ENVY 17) som jag just uppgraderat till 8.1 och ganska ofta får den helsvarta skärmen (ingen pekare) vid uppstart. Startar jag om med startknappen blir starten normal likaså om jag väntar 3-4 minuter då omstart sker automatiskt. Grafikkortet (Nvidia) är starkt misstänkt och den för mig okända uppgiften i tidigare svar – att drivrutinerna är olika för 8 & 8.1 – stärker min tro att just så är fallet. Detta blir nu ett fall inom ramen för HP’s garantiåtagande.

      Jag utgår från att de kan reda ut vad det är som är fel. Att den dessutom är nyinköpt pekar precis som du är inne på att det verkar vara någn form av fabriksfel.

      Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.