Ta bort återkommande fil

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 6 månader sedan.
Skapare
bobbylen
Deltagare

Jag har windows 10 installerad på min dator.Det kommer upp en fil i mina program och mappar den heter desktop ini den öppnas med programet wordpad när jag vänster klickar på mappen desktop ini. Högerklickar jag på mappen står det att man inte ska ta bort mappen då det kan orsaka flera fel på datorn. Efter jag fått många sådana mappar har jag tröttnat och provat att ändå ta bort dem till papperskorgen. Det som hände var att mapparna försvann till papperakorgen ingen skada skedde på datorn för övrigt.Efter ett tag så instlleras desktop ini igen så jag tar bort dem igen och igen.Finns det bättre metoder så att dom inte  åtrkommer igen? Mvh,bobbylen

Desktop.ini är systemfiler som innehåller information som opertivsystemet vill ha för att kunna arbeta. Det stämmer att det inte händer speciellt mycket om man raderar desktop.ini, men eftersom operativsystem vill ha informationen som lägga till i filerna kommer den att återskapas varenda gång som Windows letar efter installationen och inte hittar den. det enklaste och faktiskt också bästa är att helt enkelt ignorera filerna.

Om du stör dig på dem kan du kontrollera om Windows är inställt på att visa filer som egentligen kan vara dolda. Det gör du genom att gå in i Utforskaren, gå in under fliken Visa och ta bort markeringen vid Dolda objekt.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.