Tjatig halv fönsterstorlek

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 1 månad sedan.
Skapare
vernerulrik
Deltagare

Jag har ett Windowsfönster som vid öppnande alltid fyller ut endast hälften av skärmen, tvärs över. Så jag får alltid maxa storleken. Hur gör jag för att fönstret ska öppna sig till max av sig själv?

Om det är Utforskaren du tänker på, så börja med att högerklicka på Utforskarens ikon i Aktivitetsfältet. I menyn som dyker upp högerklickar du på alternativet Utforskaren. I rutan som dyker upp ser du till att du befinner dig i fliken Genväg och letar reda på alternativet Kör i: där du väljer Maximerat.


vernerulrik
Deltagare

    Nej, detta är inte rätt väg. Jag vill minnas att jag kunde detta för många år sedan, det var några tangenter som skulle hållas nere samtidigt som man maxade fönstret. När jag sedan öppnade fönstret nästa gång förblev det maximerat. Det handlar alltså om ett fönster som när jag öppnar det aldrig öppnas helt utan till hälften rakt över skärmen från vänster till höger. Jag har letat febrilt efter mina sparade knep men inte hittat det. Alltså någon kombination där shift, ctrl, alt, alt gr ingår. Under alla dessa år har jag alltså inte behövt använda detta knep förrän nu.

    Det finns många olika att testa, exempelvis Windows-tangenten + pil upp, eller F11.

    Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.