Två filer med samma namn i samma mapp

Löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 11 månader sedan.
Skapare
vernerulrik
Deltagare

Idag inträffade något som jag aldrig stött på tidigare. Utgångspunkten var två identiska Word-filer – samma namn och samma innehåll, den ena på hårddisken, den andra på ett USB-minne. När jag arbetat en stund med filen på hårddisken, ville jag kopiera över den till USB-minnet för att därigenom uppdatera även backupen. Då brukar ju i normalfallet den gamla filen försvinna och den uppdaterade filen ta dess plats. Men den här gången hamnade den uppdaterade filen bredvid den icke uppdaterade filen – alltså två filer med exakt samma namn i samma mapp. Nu hör det till saken att jag har två USB-minnen som backup. Vad hände då i det andra USB-minnet. Jo, där fick den icke uppdaterade filen se till att försvinna när den uppdaterade filen tog dess plats. Normalt alltså.

Frågan är alltså hur jag kan ha två filer med samma namn i samma mapp.  När jag kollade innehållet i filerna var den ena filen uppdaterad men inte den andra.

Enkelt uttryckt går det inte att ha två filer med samma namn på samma plats, så det är någonting som skiljer filnamnen åt. Om du har dolda filsuffix kanske den ena heter .doc och den andra .docx eller något sådant.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.