Uppdaterad maskinvara

Inte löst
Detta ämne innehåller 8 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  kjel35 7 år, 4 månader sedan.
Skapare
kjel35
Åskådare

Hej

Jag köpte en ny LapTop från HP för en tid sedan. Efter nåra veckor kom meddelanden om att jag borde uppdatera drivrutiner för grafikkort, tangentbord m.m. Efter att ha uppdaterat drivrutinerna visas nu ett irriterande felmeddelande avseende ändrade systeminställningar varje gång datorn startas. Finns det något sätt att bli av med meddelandet.

Innan jag fortsätter, har din dator AMD-processor och ATI-grafikkort?


kjel35
Åskådare

    Hej

    Det är en AMD-processor. Jag vet inte riktigt hur jag tar reda på vilket grafikkort jag har men jag bifogar några bilder som kanske visar det.

    Hälsningar Kjell Persson

    Det där är tydligen ett problem som AMD har lyckats åstadkomma med drivrutiner i sitt Radeon-paket. Det sägs att det ska vara fixat i deras uppdaterade drivrutiner, så testa att surfa till deras supportsida (http://www.amd.com/en-gb) och uppdatera allting till sina senaste versioner så ska problemet förhopningsvis snart vara ett minne blott.


    kjel35
    Åskådare

      Hej

      Tack för tipset. Vid försök till uppdatering fick jag veta att jag redan har senaste drivrutinerna, se bifogad bild. Det var faktiskt vid uppdatering till senaste versionen som problemet uppstod.

      Gå i så fall tillbaka till den föregående versionen och se om det löser problemen. Sedan kan du testa med den senaste versionen igen när AMD släpper nästa version som förhoppningsvis inte har samma problem.


      kjel35
      Åskådare

        Hej

        Jag hittade en log bland HP’s hjälpmedel på datorn. Den visar vad som uppdaterades i samband med att den irriterande feltexten började dyka upp. Det kanske är någon av dessa funktioner som behöver backas. Dessvärre vet jag inte hur man gör det.

        De programmen borde finnas under Inställningar och Program och funktioner där vanliga program avinstalleras.


        kjel35
        Åskådare

          Hej

          Ja, programmen finns alla i kontrollpanelen. Jag har duttat runt lite där och i HP’s menyer och nu är det irriterande meddelandet borta. Jag vet inte vad som löste problemet men nu är det borta och det räcker för mig.

          Tack för stödet.

          Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.