Uppdatering

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 1 månad sedan.
Skapare
uffe b216073
Åskådare

När jag slog på datorskärmen så var hela skärmen grön och med texten att en uppdatering fanns. Det fanns två rutor på skärmen . Den ena avvisa och den andra slutför ,tror jag.

Vi klickade på slutför ( vi är lite osäkra på om det var rätt ruta ).

Då började det snurra och texten ”stäng inte av datorn” fanns där.

Efter 3 timmar när vi kom tillbaka så hade texten ändrats till ” Vi kunde inte slutföra uppdateringen.

Ändringar ångras.

Stäng inte av datorn”.

Nu har den stått och snurrat så i nästan ett dygn.

Vi har provat med att starta om ändå men inget hjälper. Hela sidan är grön och det finns inga ikoner eller annat att trycka på.

Vad har hänt och vad kan man göra utan att vara IT-expert???

Uffe B

Jag skulle rekommendera att du tar den till en verkstad så att de får titta på den, för någonting verkar vara fruktansvärt fel. En sak är att ingenting jag kan komma på ska visa en grön skärm, framför allt inte när datorn startar. Sedan framgår det inte vad som meddelade att det fanns uppdateringar, men det är garanterat inte Windows. Uppdateringen kan handla om nästan vilet program som helst, men det låter som att det skulle kunna vara ett virus eller sabotageprogram (men jag vill poängtera att det inte behöver vara det, det bra låter så på beskrivningen). den gröna skärmen skulle kunna förklaras med att något autostartande program visar en grön skärm, att det rör sig kraschade drivrutiner för exempelvis grafikkortet, eller att själva grafikkortet har gått sönder.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.