Uppdatering till Win 10?

Inte löst
Detta ämne innehåller 4 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  tozon 8 år, 9 månader sedan.
Skapare
Biggebass
Medlem

Jag har 2 datorer med Win 8 home resp pro. Vill nu uppdatera till win 10 men har inte sett till Windows 10-ikonen dyka upp (som den skulle 29:e juni). Går inte heller att ladda ner den hos Microsoft. Mina system är välskötta och fungerar bra. Vad ska jag göra för att komma vidare?

Du kan testa att gå till följande adress och ladda hem det verktyg som passar dina respektive datorer (32- eller 64-bitars operativsystem): https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10

Starta programmet, välj alternativet Uppgradera den här datorn nu, klicka på Nästya och följ anvisningarna. Det är dock ingen garati att uppgraderingen lyckas ladda hem allt på första försöket eftersom det fortfarande är en del köer på internet när det gäller nedladdningarna, men det brukar fungera även om det kan ta ett par försök.


tozon
Deltagare

    Har flera datorer med olika Windows och alla utom en har laddat hem W 10 och är klara för installation. Har bara kört igång det på den med W 8.1 och det funkar utom med ”Edge”.

    Den som det inte kommit hem W 10 Uppdateringen på är med W 7 Home, där förhandsbeställningen gått igenom på och den säger att ”Det är bara att vänta”, men den håller på att försöka ladda ner och meddelar varje gång att ”Nedladdningen av Windows 10 misslyckades”. Det händer automatiskt flera ggr om dan, Varför?

    Ska man försöka med ”forserad nedladdning” manuellt i stället?

    Tozon

     

    Det är fritt fram att försöka tvinga fram en uppdatering om du har bråttom (och det har man ju 🙂 ).


    tozon
    Deltagare

      Japp, rakt in bara.

      Tog ett par timmar, men det blir det nog värt, det är mycket jobb kvar att få allt på ”rätt plats” igen och bli van.

      Men jag tror nog det känns mer logiskt att hantera och man kommer snabbt in och hittar det mesta.

      Tozon

      Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.