Uppdatering Windows 10 snålar in på ljudet

Inte löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 1 år, 3 månader sedan.
Skapare
dellrock
Åskådare

Jag har uppdaterat till den senaste Windows 10 versionen. Allt verkar fungera som tidigare utom Windows-ljudet. När jag lyssnar på musik eller tal så hör jag bara diskanten. Mellanregister och bas har försvunnit. Jag använder en extern bildskärm till min laptop. Jag har externa högtalare kopplat till datorn. Dessa har tidigare stängt av högtalarna i laptopen. Men nu är det ljud i både interna och externa högtalare. Skruvar jag ner ljudet i datorn så försvinner ljudet även i de externa högtalarna. Men jag är mest intresserad att få tillbaka mellanregister och bas. Jag har försökt återställa datorn till en tidigare tidpunkt. Windows placerar ju en återställningspunkt innan nedladdningen börjar. Men jag får bara ett meddelande att återställningspunkten inte fungerade.

Testa att uppdatera drivrutinerna till ljudkortet, Microsoft gjorde om ljudfunktionerna en hel del i senaste stora uppdateringen vilket har gjort att en del ljudkort behöver nyare drivrutiner.


dellrock
Åskådare

  Jag använder Driver Booster 5 för att hålla koll på drivrutinerna. Jag får meddelande därifrån att de senaste drivrutinerna är på plats. Jag har även själv sökt drivrutinerna för ljudkortet, men får samma meddelande från Windows.

  Har du besökt tillverkarens webbplats och tittat bland deras nedladdningar?


  dellrock
  Åskådare

   Yepp! Där fanns en uppdatering för HP, men det blev ändå som tidigare. Jag har en DAW som jag spelar in musik med via ett externt ljudkort. Där hörs korrekt ljud hur bra som helst.

   Det du skulle kunna testa att göra, om du inte redan har gjort det, är att gå in under Inställningar / System / Ljud i Windows och titta på de olika inställningarna där. Där finns det en rad olika justeringsmöjligheter hör hur du vill att ljudet ska hanteras, samt att det finns Felsök-knappar för sådant ljud ut, ljud in et cetera.

   Det kan också ha att göra med vilket ljudkort du har i datorn. I min primära dator sitter att Realtek-ljudkort, och i meddelandefältet harjag en liten ikon som heter Realtek HD Ljudkonfiguration. Där finns en ännu fler olika grundinställningar, bland hur operativsystemet ska hantera fler ut- och ingångar. Vad är det för ljudkort som sitter i din dator?


   dellrock
   Åskådare

    Jag har Realtek High Definition Audio (SST).

    Då borde du också ha den extra ljudkonfigurationen. Den är rörig men väldigt kraftfull.

    Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet