Urklippsfunktionen i Windows 10

Löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 7 månader sedan.
Skapare
vernerulrik
Deltagare

I PC-tidningen 15/2019 sidan 64 läser jag om någon som har problem med urklippsfunktionen i Windows 10. Den fungerar inte, menar skribenten. Jag har aldrig använt denna ny funktion med många urklipp, utan har endast haft behov av ett urklipp i taget. Nu ville jag dock försöka, varför jag först aktiverade skjutreglaget enligt punkt 3 i svaret. Men sedan kom jag inte längre, eftersom hur jag än gjorde så förblev urklippshållaren TOM. Det fungerade inte!

Jag behöver tydligen en mycket tydlig och pedagogisk hjälpreda för att komma igång med den här urklippsfunktionen.

Fråga: Vad är det som kan klippas ut? Mappar, filer, text…?

Den nya urklippshanteraren fungerar exakt likadant och kan klippa ut exakt samma saker som den gamla (som fortfarande fungerar och kan användas parallellt med den nya). Det enda som användarmässigt skiljer dem åt är ”klistra in-knappen” – med den gamla använder man CTRL+V och med den nya använder man Windows-tangenten+V.

Det förklarar dock inte varför din urklippshanterare är tom. Om du testar att skriva lite text i Anteckningar och klipper ut den, fungerar det att klistra in den med vanliga Ctrl+V men inte med Windows+V? Eller har du råkat missa tangentkombinationen och försöker kopiera med Windows+C i stället för Ctrl+C? Det vore en logisk miss eftersom man använder en annan tangent för att klistra in än för att kopiera.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.