USB-minne hittas men jag får inte läsa/skriva på det

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 1 månad, 3 veckor sedan.
Skapare
user-400218
Åskådare

Jag har tre datorer som kör W10. På två av dessa fungerar mina (små 2-16GB) USB-minnen. På den 3:e så dyker de upp i utforskaren när jag kickar på det så får jag svaret att jag f.n. (just nu) inte har behörighet…, men vill jag så klicka på fortsätt. Då kommer en ny ruta med att jag skall gå vidare och klicka på fliken säkerhet i ”Egenskaper”. För några USB-minnen så finns inte denna flik, för andra så finns det en d:o flik! Väljer jag den så kan jag ge ”alla” (jag vet inte mer vad jag skall skriva där; ”system”,….? rättigheter att skriva/läsa/osv. Men: Det fungerar INTE! Inte på en av de tre datorerna. På en annan dator är det OK. Jag kan dela USB-t så att jag kommer åt det från den dator där det inte fungerade. Jag tror något har hänt: Jag har 2 (större) USB som sitter permanent anslutna och dessa är OK. Jag kör McAfee LiveSafe på alla tre W10. Det är två HP och en Microsoft dator och det är en av de två förstnämnda som ”bråkar”! Tja, vad mer behöver ni problemlösare veta?

Säkerhetsfunktionen som brukar åstadkomma den typen av problem kan vara frustrerande, men testa att använda det här verktyget för att se om du enkelt kan ”ta tillbaka” ägandet. Den vanligaste orsaken till att problemet uppstår är när man antingen laddar hem dokument från webben eller via USB-minne. Därför kan det smidigaste vara att undvika sådana lösningar (om det är så du använder dina USB-minnen).

Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet